Internet reaguje na kandidatúru Igora MatovičaFacebook/Prezident
StoryEditor

GALÉRIA Internet reaguje na oznámenie Matovičovej kandidatúry. Bobkový kráľ sa vracia, robia si z neho srandu memečka

Miroslav Kamody31.01.2024., 14:00h

Za hnutie Slovensko chce kandidovať na prezidenta jeho líder Igor Matovič. O prezidentský palác chce zabojovať aj historik Patrik Dubovský. Poslanci Národnej rady SR z klubu Slovensko, Za ľudí, Kresťanská únia sa podpísali pod oba návrhy.

Lajkuj Brainee.sk na

Matovič na tlačovej konferencii priblížil, že Dubovský je kandidátom Za ľudí a KÚ. Záujemcovia o prezidentskú kandidatúru museli svoje kandidatúry odovzdať do utorka do polnoci.

Matovič chce podľa svojich slov kandidatúrou prispieť k hľadaniu pravdy. Zdôraznil, že ľuďom treba dopriať, aby mohli v prvom kole voliť v súlade so svojím svedomím. „Ideme pomôcť v prvom rade ľuďom, aby mali dosť informácií, aj kandidátom ideme okoreniť kampaň,” uviedol. Zdôraznil, že nechce byť prezidentom a ani ním nebude. Kandidatúry sa vzdať nemieni.

image

Na Korčoka stavil tisíce, Matovič nemá šancu. Stávková kancelária prehovorila o voľbách

Internet reaguje

Matovič deklaruje, že svojou kandidatúrou nechce škodiť kandidátovi Ivanovi Korčokovi, no aj jemu chce „v mene ľudí” dávať otázky. „Hlásim sa do boja, chcem držať chrbát demokratickému kandidátovi, chcem vytvoriť koridor pravde a klásť možno aj nepríjemné, ale adekvátne otázky,” doplnil. Nie je podľa neho vylúčené, že hnutie Slovensko podporí v druhom kole Korčoka.

Reakcia internetu na seba nenechala dlho čakať. Facebookové stránky začali chrliť memečka, ktorými reagujú na jeho oznámenie kandidatúry. Výber tých najlepších nájdeš v galérii nižšie.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/kultura/memecka, menuAlias = memecka, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
20. apríl 2024 08:07