Igor MatovičJakub Kotian/Tasr
StoryEditor

Kandidovať na prezidenta chce aj Igor Matovič. Líder hnutia Slovensko podpisy doniesol doslova o päť minút dvanásť

nik31.01.2024., 09:24h

Kandidáti na prezidenta mohli svoje podpisy odovzdať do utorkovej polnoci. Na poslednú chvíľu ich odovzdal aj líder hnutia Slovensko Igor Matovič.

Lajkuj Brainee.sk na

O post hlavy štátu Slovenskej republiky sa budú uchádzať aj dvaja kandidáti z hnutia Slovensko. Ako informuje portál tvnoviny.sk, o prezidentské kreslo sa bude uchádzať aj samotný líder hnutia Igor Matovič. Okrem neho podpisy odovzdal aj historik Patrik Dubovský.

Podpisy na poslednú chvíľu

Podpisy kandidátov bolo možné odovzdať do utorkovej polnoci. Predseda poslaneckého klubu hnutia Michal Šipoš ich do Kancelárie Národnej rady Slovenskej republiky odovzdal doslova o päť minút dvanásť.

image

GALÉRIA Ľudia zaplavili transparentný účet na prezidentskú kampaň Andreja Danka. Posielajú mu centy a uťahujú si z neho

Igor Matovič aj v parlamentných voľbách odovzdal kandidátku na poslednú chvíľu, je tým známy. Inak to nebolo ani v prípade prezidentských volieb.

Krátko pred jedenástou hodinou večer podpisy odovzdal aj predseda strany Slovenské hnutie Róbert Švec, ktorý už kandidoval v roku 2019.

Kandidáti 

Do prezidentského súboja sa okrem Igora Matoviča, Patrika Dubovského a Róberta Šveca zapoja aj iní kandidáti. O hlasy voličov sa bude uchádzať predseda strany Hlas-SD Peter Pellegrini, Ivan Korčok, Štefan Harabin, ktorý to už skúšal pred piatimi rokmi.

image

Peter Pellegrini, Ivan Korčok a Štefan Harabin

Koláž Hn/

Ďalej Ján Kubiš, podpredseda Národnej rady SR Andrej Danko, predseda mimoparlamentnej maďarskej Aliancie Krisztián Forró, predseda strany ĽSNS Marian Kotleba a Milan Náhlik, ktorý v roku 2020 do parlamentu kandidoval za stranu Hlas ľudu.

Prezidentské voľby sa budú konať v dvoch kolách. Prvé sa uskutoční v sobotu 23. marca, druhé kolo nás bude čakať šiesteho apríla.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
27. apríl 2024 19:38