Herec a moderátor Pavel Zedníček FOTO: Anna Boháčová/mafraFOTO: Anna Boháčová/mafra
StoryEditor

Kurňa, človek musí skúsiť všetko: Nefňuká, nesťažuje sa, neohovára - herec, komik a moderátor Pavel Zedníček

22.09.2024, 00:00
  • Pri našom rozprávaní som si to ešte neuvedomil, až po jeho prepise: aká je to radosť naraziť dnes na človeka, ktorý hneď sa nebojí toho, čo príde zajtra a pozajtra.
  • Pritom mu výborne slúži pamäť a vie, čo je dobrá historka.
  • Prečítajte si článok publikovaný v HN magazíne

Ako ľahko alebo ťažko sa zžívate s novými vecami, novými začiatkami?

A viete, že ma novinky náhodou celkom bavia?

Vidíte, a ja by som vás tipol na „konzervu“, ktorá mení nerada.

Napríklad u manželky už výmenu neplánujem, ale mobily, autá alebo počítače mi meniť neprekáža, toho sa nebojím, stále skúšam novinky a učím sa ich rád.

Ako sa pred rokmi zrodil nápad, že si s vašou manželkou otvoríte za Národným divadlom bistro?

To bolo vyslovene Hankino prianie. Na prízemí domu, kde bývame, bývala vináreň, ktorú si otvoril bývalý technik Národného divadla. Slúžila skôr ako priestor, kde sa schádzala partia kamošov, veľmi im to neprosperovalo, takže časom odtiaľ vyšumeli. Keď sme jazdievali do New Yorku, bývali sme tam vedľa bistra s bagelmi – a táto spomienka a pohľad na prázdny priestor na prízemí domu sa Hanke prepojili a prišla s nápadom otvoriť si bageláreň.

Vy ste sa ani trochu nebáli? Nepoznáme dosť varovných príkladov, keď sa herci euforicky vrhli do podnikania v gastre, zhoreli ako fakľa a spadli do dlhov?

Na to som nepomyslel, aj keď tých podnikajúcich dobrodruhov som poznal, jasné, ale Hanka je urputný diabol, vie si ísť za svojím. A podniku šéfuje ona, ja by som na to ani nemal čas.

Takže sa vám rýchlo zadarilo a preplávali ste bez šrámov?

Bez šrámov úplne nie. Tiež sme mali veľké oči a rozbehli na Karlštejne druhú prevádzku, ale neuvedomili sme si, že tam frčí len letná sezóna, v zime nikde nikoho, a tak sme to zrušili.

S čím je v tejto brandži chronicky najviac starostí?

Dnes? Najťažšie je zohnať spoľahlivý personál. Mladých, pracovitých, poctivých ľudí. Zohraná partia sa vám zo dňa na deň rozpadne: jedna servírka sa rozhodne úplne zmeniť profesiu, iná otehotnie, ďalšia odfrčí do cudziny. Nastúpil k nám napríklad šikovný chlapec, urobil výborný prvý dojem a po prvom dni zmizol a v pokladnici chýbali tri tisícky. Až potom sme sa dopočuli, že je to známa firma široko-ďaleko. Verte ľuďom...

Ako ste covid ekonomicky prežili?

Nebolo to ľahké, niečo nám finančne odpustili, ale potom zistíte, že aj tak musíte všetko doplatiť zo svojho. Hlavne že sme to v zdraví prežili.

Ako ste psychicky prežili domáce väzenie?

Na začiatku neplánovane komicky.

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 82% na dočítanie.
01 - Modified: 2024-08-16 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Herec a režisér Jiří Mádl o filme Vlny: Až vďaka filmu mladým dochádza veľa vecí, aj paralely s dneškom 02 - Modified: 2024-07-12 10:05:33 - Feat.: 0 - Title: Režisér Peter Bebjak: Filmárčina sa podobá vareniu, úspech je však veľmi prchavá záležitosť 03 - Modified: 2024-06-03 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Martha Issová: Najviac priateľov mám medzi umelcami a doktormi. Sú to adrenalínové svety, ktoré si rozumejú
01 - Modified: 2024-09-21 13:30:00 - Feat.: - Title: Ako na pozemkové úpravy a na ktoré kroky si treba dať pozor? (rozhovor s odborníčkou) 02 - Modified: 2024-09-20 22:00:00 - Feat.: - Title: Ivana Šáteková: Písali mi, prečo nemaľujem Kriváň, ale zosmiešňujem Slovákov. Ja však len nastavujem zrkadlo 03 - Modified: 2024-09-20 05:30:00 - Feat.: - Title: Výtvarník Július Koller: Fanaticky zhromažďoval – a fantasticky tvoril. Čakaním na UFO miatol aj najbližších 04 - Modified: 2024-09-19 22:00:00 - Feat.: - Title: Šimečka pre HN: Trojpercentná extrémistická strana zametá s celým Hlasom i koalíciou (rozhovor) 05 - Modified: 2024-09-19 15:42:39 - Feat.: - Title: Srbský veľvyslanec na Slovensku pre HN: Veríme, že vaše skúsenosti nám pomôžu na našej ceste do Európskej únie
menuLevel = 2, menuRoute = style/osobnosti, menuAlias = osobnosti, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
22. september 2024 00:02