StoryEditor

Čarovné miesto pri rakúskych hraniciach, ktoré poznajú všetci bratislavskí fajnšmekri

26.07.2016, 17:00

Cesta k rakúskym hraniciam Berg ešte stále v mnohých Slovákoch vyvoláva zmes emócií. Radosť, vzrušenie, silné spomienky. Niekde po tejto ceste, ukrytý v starej časti Petržalky, sa nachádza miesto s rovnomenným názvom - Berg. Ponúka oázu pokoja a zelene a navyše aj výborného jedla. Prinášame vám ďalší tip v spolupráci s portálom kávičkári.sk.

Penzión Berg je pre skúsených bratislavských fajnšmekrov už známym pojmom. Ukrytý od zvedavých očí, uprostred zelene s vlastným parkoviskom sa stáva útočiskom pre mnohých. To svoje si v ňom nájdu pôžitkári, ale aj uponáhľaní biznismeni.



To, čo tu vo vzduchu vládne a jemne sa dostane pod kožu návštevníka, je jednoznačne atmosféra. Pokojné prostredie obklopené zeleňou a príjemná terasa lákajúca k posedeniu. Originálne zariadenie je plné zaujímavých artefaktov, nie však preplnené. Je tam toho tak akurát. Pripomína vidiek Toskánska, či francúzskeho Provensálska, avšak s osobitým charakterom. Ako vystrihnuté z dizajnového magazínu.

Mohutné stoly a komfortné stoličky dodávajú rozhovorom stabilitu a nabádajú k leňošeniu. K takému, pri ktorom si vychutnáte jedlo, či dobrú kávu. V Bergu sa podáva Bazzarra.


Prednedávnom prevzal taktovku kuchyne známy šéfkuchár Miroslav Heredoš, ktorý osviežil koncept reštaurácie a dal jej sviežejší ráz. Meno šéfkuchára sa mnohým spája s milou kuchárkou “Dobré jedlo pre dobrých ľudí”. Menu je výrazne štíhlejšie, avšak zaujímavejšie. Poteší vás nové spájanie chutí, využitie tradičných surovín netradičným štýlom a celkový styling.

Nielen miesto, nielen jedlo, nielen interiér. Po niekoľkých návštevách môžeme úprimne zhodnotiť milý personál, ktorý sa nevnucuje, a predsa zanechá príjemný pocit. Človek si tak môže vychutnať pokojný obed, či už súkromný alebo pracovný. Zákutia reštaurácie ponúkajú dostatok priestoru na intímny rozhovor. Osobité, romantické čaro má však Berg navečer. Treba vyskúšať.

Pripravené v spolupráci s:

Logo kávičkári.sk

01 - Modified: 2024-09-26 08:32:42 - Feat.: - Title: ROZHOVOR Espresso za jedno euro, polievka za 3,50. Bistro v Sade Janka Kráľa zafixovalo ceny, uchváti ťa aj priestor 02 - Modified: 2024-09-24 11:19:21 - Feat.: - Title: Prvý Slovák, ktorý získal michelinskú hviezdu: Bratislava je drahšia ako Viedeň, je to pre mňa fenomén 03 - Modified: 2024-09-23 08:10:34 - Feat.: - Title: Týždeň pred parlamentnými voľbami v Rakúsku v prieskumoch vedie krajná pravica, očakáva sa tesný súboj 04 - Modified: 2024-09-23 06:06:44 - Feat.: - Title: Rakúšan naviedol svojho 14-ročného syna a jeho kamaráta na ozbrojené lúpeže 05 - Modified: 2024-09-22 08:35:00 - Feat.: - Title: Vzdelanie je to, čo posunie vpred aj štát. Unikátny projekt Márie Terézie priniesol zásadný civilizačný obrat
menuLevel = 2, menuRoute = style/gastro, menuAlias = gastro, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
28. september 2024 13:31