StoryEditor

Argentína nepredviedla nič svetoborné, komentoval prehru Wilmots

06.07.2014, 12:29
Autor:
tasr, stltasr, stl

Súper nepredviedol žiadny extra výkon a bol určite zdolateľný, zhodli sa po prehre 0:1 vo štvrťfinále MS s Argentínou belgickí futbalisti. Sobotňajší duel považujú za premárnenú príležitosť, aká sa už nemusí na ďalších šampionátoch naskytnúť.

"Každý príbeh má svoj koniec. Či to je teraz, o týždeň, či o dva. Bolo to pre nás tu v Brazílii veľké dobrodružstvo. A takisto premárnená šanca," povzdychol si po tesnej prehre kapitán "červených diablov" Vincent Kompany.

Argentíne pomohol rýchly gól Gonzala Higuaina, ktorý po zrazenej prihrávke Angela Di Mariu pohotovou strelou rozvlniť sieť už v 8. minúte. Potom sa už "albicelestes" nikam nehrnuli, vzadu pokojne vyčkávali na súperove útoky a čakali na jeho prípadné chyby, po ktorých vyrážali do brejkov. Tréner Belgicka Marc Wilmots po zápase povedal, že hra Argentínčanov ho nijako nenadchla.

"Keby sme my hrali takýmto štýlom, tak by ma belgická tlač na druhý deň zničila," vyhlásil kouč na pozápasovej tlačovej konferencii. "Videli sme, ako skúsene si Argentínčania počínali, ako narúšali náš herný rytmus a brzdili našu rýchlosť. Tridsať sekúnd im trvalo, kým hodili aut a rozhodca s tým nič neurobil. Argentína nepredviedla nič svetoborné, ničím nás nezaujala, absolútne ničím. Je to obyčajné, priemerné mužstvo," uviedol Wilmots v narážke na to, ako Juhoameričania s blížiacim sa záverom čím ďalej, tým viac zdržiavali hru a naťahovali čas.

Podľa trénera Belgičanov rozhodla o výsledku jedna nedôslednosť v úvode stretnutia. "Urobili sme na začiatku malú chybu a potom sme už mali proti sebe súpera, ktorý nechcel hrať futbal. Skúšali sme všetko, presunul som Daniela van Buytena do útoku, ale nepomohlo to, pretože sme nemohli hrať našu hru. I tak som na výkon svojich zverencov hrdý," povedal Wilmots. Ten následne obrátil svoju kritiku na Messiho. Podľa trénera belgickej reprezentácie mal argentínsky virtuóz dostať žltú kartu aspoň za jeden z faulov, ktorých sa dopustil, najmä v druhom polčase. "Messi je hviezdny hráč, ktorý nikdy nestratí loptu. No spravil niekoľko vkĺzačiek a faulov, ktoré rozhodca patrične nepotrestal. Arbiter nikdy proti nemu nič nespravil. Malé fauly nepískal, každý súboj, ktorý bol na hrane, rozhodol v prospech Argentíny," hneval sa Wilmots.

Belgičania, mnohými považovaní za "čierneho koňa" šampionátu, síce hladko postúpili zo základnej skupiny, po festivale nepremenených šancí si poradili v osemfinále aj s USA, no keď narazili na prvého veľkého favorita, ich stroj sa zadrhol. Mladý tím doplatil na nedostatok skúseností z takýchto náročných súbojov. "Skúsenosti - to je práve to, čo nám chýbalo a čo nás odlišovalo od súpera. Za jednu chybu sme okamžite zaplatili. Nehovoril by som však o sklamaní, pretože sme hrdí na to, čo sme na šampionáte dosiahli," odmietol Eden Hazard úvahy o ponurej nálade v tíme. "Verím, že sme teraz o skúsenosť bohatší a na ďalšom veľkom turnaji ju určite využijeme," dodal legionár z londýnskej Chelsea, ktorý nebol vo štvrťfinálovom zápase očakávaným belgickým "motorom".

Vyradenie mrzelo aj obrancu Van Buytena. "Dali sme do toho zápasu všetko a napriek tomu sme sa necítili unavení. Je to premárnená šanca. Argentínčania nie sú nezdolateľní. Ak sa vo finále stretnú s Nemeckom, vsadím všetko, čo mám, na Nemecko," vyhlásil belgický stopér.

 

ms

 

01 - Modified: 2006-07-24 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Časť USA znova zasiahli výpadky prúdu
01 - Modified: 2024-05-06 09:56:58 - Feat.: - Title: Argentínsky prezident uznal súčasný štatút Falklandov, chce sa ich pokúsiť získať späť 02 - Modified: 2024-04-24 10:51:01 - Feat.: - Title: V Argentíne sa konali masové demonštrácie proti úsporným opatreniam vlády 03 - Modified: 2024-04-24 07:16:00 - Feat.: - Title: Argentínska vláda preskúma odškodné vyplatené obetiam diktatúry 04 - Modified: 2024-04-18 18:39:06 - Feat.: - Title: Argentína sa usiluje o štatút globálneho partnera NATO 05 - Modified: 2024-04-12 05:22:00 - Feat.: - Title: Argentínsky súd viní Irán za útoky na izraelské ciele z 90. rokov minulého storočia
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
08. máj 2024 05:40