Po niektorých ochoreniach by ste mali nekompromisne vyhodiť isté druhy kozmetiky.pexels
StoryEditor

Po chorobe by ste mali niektoré kozmetické produkty hodiť rovno do koša. Tohto sa rovno zbavte

04.08.2022, 18:00
Zdravie

Po niektorých ochoreniach je nevyhnutné urobiť prievan nielen v priestoroch, v ktorých ste sa zdržiavali, ale aj v kozmetickej taštičke. Baktérie a vírusy sa totiž môžu nachádzať aj v kozmetike a pokiaľ nebudete dostatočne opatrné, môžete rátať s recidívou. To isté platí aj pre obliečky či zubné kefky.

Čudujete sa, že sa vám choroba opakovane vracia? Možno za to môže práve to, že sú všade prítomné baktérie z predošlého ochorenia.

Pochorobné upratovanie

Akonáhle sa budete cítiť trošku fit, pustite sa do upratovania. Vaša domácnosť to bude potrebovať určite aj po tom, čo ste pár dní nevystrčili päty z postele, no predovšetkým je nevyhnutné zbaviť sa všade prítomných baktérii. Takže dezinfekčný prostriedok, handrička a nevynechajte žiaden povrch či kľučku! Nezabudnite ani na posteľnú bielizeň. Od plachty až po obličky všetko operte na čo najvyššej teplote. A nezabudnite ani na výmenu už aj tak prepoteného pyžama. Tak budete mať 100% istotu, že ste ste sa zbavili pôvodcov vášho ochorenia.

Upratovanie kozmetiky

Hygiene rúk sa stále prikladá obrovský význam a nie zbytočne. Je to skutočne alfa a omega aj v prípade, že ide len o bežné prechladnutie. Ak ste zástancom prírodných tuhých mydiel, radšej ho počas choroby vymeňte za mydlo, ktoré sa dávkuje cez pumpičku. Je to oveľa hygienickejšie a navyše, ak sa v domácnosti nachádzate aj s inými členmi, môžu baktérie zachytené na tuhom mydle ohroziť aj ich. Zubná kefka po chorobe nech putuje rovno do koša, tu už snáď ani nemusíme vysvetľovať dôvody.

Ochorenie očí

Ak ste práve prekonali zápal spojiviek, jačmeň, alebo iné očné ochorenie, prehodnoťte ďalšie používanie maskary či očnej linky, ktorú práve máte vo svojej kozmetickej taštičke. Ak by ste chceli oponovať tým, že ste sa predsa počas choroby nelíčili, tak vedzte, že choroba nemusí prepuknúť hneď a s najväčšou pravdepodobnosťou už niektoré z baktérii okupujú váš obľúbený produkt. Ale tiež sa nemusí stať vôbec nič. Ak sa vám však napríklad práve spomínaný jačmeň pravidelne vracia, potom už s vyhadzovaním neváhajte.

Krémy

Ak ste boli schopné vstať z postele, tak ste si určite aspoň raz za deň nakrémovali tvár. Aj v tomto prípade ste si do krému mohli zaniesť baktérie. V budúcnosti si radšej vyberajte krém s pumpičkou, alebo ho z tégliku vyberajte pomocou špeciálnej špachtličky a to aj v bežné dni, kedy netrpíte žiadnym ochorením. Je to oveľa hygienickejšie a krém tak neznehodnocujete tým, že do neho dávate ruky plné mikroorganizmov. Obzvlášť obozretné buďte ak ste mali nejaký kožný problém.

Pery

Akože, úplne si nevieme predstaviť kýchajúcu ženu, zababušenú po uši v perinách, s červeným nosom a s červeným rúžom na dotvorenie dokonalého efektu. Ale ak ste aj rúž počas choroby nepoužívali, no použili ste ho dajme tomu v deň prepuknutia choroby, buďte obozretné s jeho ďalším používaním. To isté platí aj pre balzam na pery. Ak ste si ním ošetrovali okolie úst a aj samotné pery, ktorým dala nádcha poriadne zabrať, rovno ho aj s poslednou použitou vreckovkou hoďte do koša. Sama sebe sa poďakujete, keď si bacile nebudete nanášať opakovane na pery.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zdravie, menuAlias = zdravie, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
08. máj 2024 13:57