Balzam na pery by ste mali mať po ruke celoročne.dreamstime
StoryEditor

Už počas jari by ste mali používať balzam na pery, ktorý obsahuje túto dôležitú zložku

21.03.2024, 14:00
Krása a móda

Balzam na pery je pre väčšinu žien bežnou kabelkovou výbavou. A to celoročne. Veľmi dobre totiž vedia, aká dôležitá je pravidelná hydratácia pier. No nemali by ste zabúdať svoje pery chrániť nielen pred zlými poveternostnými podmienkami, zimou a chladom, ale aj pred slnkom.

Pokožka pier je veľmi jemná a tým pádom náchylná na rôzne zmeny teplôt, no podráždiť ju vedia aj niektoré druhy nápojov či jedál. Jej nepriateľom je však aj slniečko.

Hydratujte

Pery si zaslúžia pravidelnú a dôkladnú starostlivosť. Okrem pravidelného peelingu, ktorý ich zbaví odumretých častí by ste ich mali pravidelne natierať balzamom. Ideálne hydratačným, ktorý bude mať čo najmenej farbív a umelých zložiek. No nemala by v ňom chýbať ešte jedna dôležitá zložka a to SPF faktor. Práve ten vaše pery ochráni pred slnečným žiarením. Nezabúdajte na to, že aj keď sa vyslovene neopaľujete, slnečnému žiareniu sa nevyhnete.

Dôležitý faktor

To, ako často a kedy by ste si mali nanášať krém s SPF faktorom na tvár či telo už máte zrejme v malíčku. No nezabúdajte aj na pery. Ak je váš jediný pobyt vonku počas cesty do práce, postačí vám nižší SPF faktor, určite však nie menej ako 30. Akonáhle však plánujete byť na slniečku o čosi dlhšie, natrite si pery balzamom, ktorý má SPF faktor aspoň 50. Obzvlášť na to dbajte počas pobytu pri vode, ale aj v horách, kde je síce slnko zubaté, no silné. Balzam si na pery nanášajte každú hodinku. Rovnako tak si pery natrite aj po jedle či pití, kedy si balzam z pier nechtiac zotriete.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
24. apríl 2024 02:05