Jedným z prejavov je, že o vás váš priateľ nejaví záujem.dreamstime
StoryEditor

Frenemies: Majte sa pred nimi na pozore! Podľa tohto spoznáte, že ich máte vo vašej blízkosti

20.03.2024, 09:24
Vzťahy

Priateľstvo je vzťah. A tak ako na tom partnerskom, aj na priateľskom vzťahu treba pracovať. Ak v ňom viaceré veci nefungujú a vy sa pre takéto kamarátstvo viac trápite, než sa z neho tešíte, radšej ho ukončite. Toxickí ľudia vás oberú o váš čas, energiu a to ani zďaleka nie je všetko.

Nepustia vás k slovu

Skutoční priatelia sa o vás zaujímajú. Tí samozvaní v prvom rade hovoria len sami o sebe. O svojich problémoch, o svojich úspechoch, neúspechoch, o tom čo zažili, čo ich čaká. Otázky ako sa máte, či je všetko v poriadku, prípadne čokoľvek iné, čo by smerovalo ich záujem na vašu osobu, sa nedočkáte. Tak pozitívne ako aj negatívne veci budú podľa ich slov nič v porovnaní s tým čo dokázali, alebo sa prihodilo im.

Necítite sa dobre

Ak ste na svojich priateľoch spozorovali niektoré z uvedených „príznakov“, buďte úprimní aj k svojim pocitom. Tešíte sa na stretnutie s nimi? Máte dobrý pocit keď ste spolu a aj v čase keď ste od seba myslíte na dobrú energiu a pocit, ktoré vo vás stretnutie zanechalo, alebo máte skôr pocit trpkosti. Ste sklamaní, smutní a do plánovania ďalšieho spoločného stretnutia sa vôbec neponáhľate? A ak aj príde iniciatíva od druhej strany, máte skôr stiahnutý žalúdok? Potom prehodnoťte, či vám tento človek za to stojí a či práve s ním chcete tráviť čas. Niektorí ľudia sú natoľko toxickí, že by ste im vo vašom živote a vo vlastnom záujme mali dať radšej stopku.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
08. máj 2024 16:15