Čo poviete na takéto fungovanie vo vzťahu?dreamstime
StoryEditor

Novodobý fenomén mingles: Viete si takýto typ vzťahu predstaviť, alebo to nie je nič pre vás?

08.05.2024, 00:00
Vzťahy

Vo svete už mingles nie je pre ľudí žiadnou novinkou. A tomuto fenoménu prichádza na chuť aj čoraz viac párov v našich zemepisných šírkach. Vďaka mingles síce ste vo vzťahu, no so značkou dávkou slobody. Fanúšikov má najmä v strednej generácii a medzi dvojicami, ktoré sú rozvedené, alebo žili v dlhodobých vzťahoch.

Vďaka mingles si môžete užívať partnerskú lásku, no zároveň úplne nestratíte svoju slobodu či súkromie.

Komu sa páči takéto fungovanie?

Tento typ vzťahu má svojich fanúšikov najmä medzi strednou generáciou. Ľudia, ktorí boli dlhodobo sami a nevedia si úplne predstaviť spolužitie s druhou osobou sú takémuto fungovaniu veľmi otvorení. Rovnako sa teší mingles obľube aj u rozvedených dvojíc. Tie už majú spoločné roky, prispôsobovanie sa či neustále robenie kompromisov za sebou. Aj napriek tomu však túžia po láske a toto je cesta, ako si zachovať svoju slobodu, no zároveň opäť otvoriť srdce novej láske. Pod pojmom sloboda si však určite netreba predstavovať to, že váš vzťah je otvorený a majú v ňom miesto ďalšie osoby. V skratke to znamená, že hoci ste zadaní a stretávate sa na pravidelnej báze, spoločné bývanie, či riešenie financií sa vás v takomto vzťahu netýka. Práve naopak. Každý z partnerov žije vo vlastnej domácnosti a vzťah má tým pádom úplne inú rovinu.

Má to jasné pravidlá

A  späť k otázke pravidiel. V tomto prípade skutočne nejde o žiadny voľný vzťah, v ktorom by si každý z dvojice mohol robiť čo chce a bolo by v ňom miesto pre tretiu osobu. Ste pár a samozrejme, že to deklarujete aj verejne. So všetkým, čo k tomu v štandardnom, monogamnom vzťahu patrí. To, že s partnerom nezdieľate jednu domácnosť ešte neznamená, že vo chvíli, keď je vaša polovička u seba doma, po vašom boku nachádza miesto ďalšia osoba. 

ANKETA
Boli by ste otvorené takémuto vzťahu?

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
18. máj 2024 09:23