reštaurácie, pohostinstvá, kaviarneTASR/
StoryEditorGastro počíta dni do krachu. Štát núka záchranu len 526 eur na jeden hotel
Ani prvá pomoc plus a nová schéma nemusia stačiť na záchranu nášho cestovného ruchu.
Žiadny mäkký lockdown, ale posledný klinec do rakvy. Až 47 percent podnikateľov v prieskume Asociácie hotelov a reštaurácií hlási, že bez ďalších záchranných opatrení najbližšie dva mesiace neprežijú. Niekde už je dokonca vymaľované. V hoteli Menhard vo Vrbove museli v októbri prepustiť šesť z 10 zamestnancov, ich zážitkovú kuchyňu totiž cez okienko alebo terasu robiť nevedia. „Potrebovali sme v ten daný moment vedieť, čo s nami bude. Vláda si neuvedomuje, aký dosah to bude mať,“ hovorí Zuzana Bretz, marketingová manažérka momentálne zatvoreného hotela.
Zákaz vychádzania
Cestovnému ruchu minulý týždeň zrážal tržby aj zákaz vychádzania. Zachrániť ich mala štedrejšia schéma na...
Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
01 - Modified: 2024-06-17 07:19:59 - Feat.: - Title: Majiteľka Kounu: Zdravá konkurencia je nutná, zmrzlinární v Bratislave však už máme dosť
02 - Modified: 2024-06-16 22:00:00 - Feat.: - Title: V Bratislave postavili unikátnu kancelársku budovu. Nájomcov má, no teraz hľadá náhradu za obľúbené gastro
03 - Modified: 2024-06-16 12:00:00 - Feat.: - Title: Ľudia si práve uvedomili, že červená tekutina v steaku nie je krv. Čo to je a prečo je dôležitá?
04 - Modified: 2024-06-14 14:42:48 - Feat.: - Title: Ceny dovozu do USA v máji nečakane klesli
05 - Modified: 2024-06-17 07:17:20 - Feat.: - Title: Tisícky firiem čakajú nové povinnosti v kyberbezpečnosti