StoryEditor

Jozef Banáš píše o "politike pre idiotov"

02.08.2006, 00:00
Začínal v ANO, neskôr "preskočil" medzi poslancov SDKÚ, na jej kandidátku do júnových volieb sa už však nedostal. "Ak bude vlasti veľmi ťažko, tak sa do politiky vrátim," hovorí s úsmevom exposlanec Jozef Banáš.

Začínal v ANO, neskôr "preskočil" medzi poslancov SDKÚ, na jej kandidátku do júnových volieb sa už však nedostal. "Ak bude vlasti veľmi ťažko, tak sa do politiky vrátim," hovorí s úsmevom exposlanec Jozef Banáš. Keď ešte pred niekoľkými týždňami politiku tvoril, dnes o nej píše. Už onedlho by sa na trhu mali objaviť hneď dve jeho nové knihy. Jedna bude zostavená z rozhovorov s istou osobnosťou. Jej meno zatiaľ tají. "Budú to otvorené rozhovory o Slovensku, politikoch, o našej súčasnosti." Druhá kniha bude, ako sám tvrdí, ťažkou politickou satirou. Napísaných má už zhruba sto strán, pôjde vraj o akéhosi poradcu pre začínajúcich idealistických politikov. Kniha má aj zaujímavý pracovný názov: Politika pre idiotov. A čo v nej radí politickým zelenáčom? "Vychádzam zo známej myšlienky Viktora Huga, ktorý hovorí, že tam, kde sú všetci hrbatí, krásna postava vadí..." Banáša zrejme kopla múza - veď len v máji spolu s exposlancom Smeru Bohumilom Hanzelom vydali knihu o živote v NR SR Politicum tremens alebo Čo bolo, bolo.
Nové zamestnanie si ešte nenašiel. Tvrdí však, že v budúcej profesii nechce "ísť" ďaleko od politiky, ekonomiky či diplomacie. "Rád by som svoje kontakty zužitkoval v prospech Slovenska." Napríklad v oblasti poradenstva. Slovenskú politickú scénu sleduje naďalej, jej vývoj pravidelne telefonicky tlmočí aj svojim priateľom zo zahraničnej politiky. "Chcú počuť z prvej ruky, ako situácia na Slovensku vyzerá." Novú vládu Roberta Fica nezatracuje. "Držím jej palce."

01 - Modified: 2003-03-26 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Swisscom s poklesom čistého zisku 02 - Modified: 2003-03-26 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Predaj áut v Maďarsku stúpol 03 - Modified: 2003-03-26 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Reforma CAP podporí farmárov
menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
16. jún 2024 01:51