Zľavu viete získať aj pri platení poistného, keďže si viete vybrať spomedzi kvartálneho, polročného alebo ročného platenia. Vyberte si poslednú možnosť a ušetrite. Prečo? Pretože poisťovne si za menej ako ročné platenie účtujú prirážky. Ďalšou výhodou šetriacou vaše peniaze je uzatváranie povinného zmluvného poistenia prostredníctvom internetu a nie na pobočke, poprípade vám pár eur ušetrí aj viac poistení či poisťovaných áut.Dreamstime
StoryEditor

Lehotský: Výška možného zisku by mala byť pre zdravotné poisťovne motivujúca

28.07.2021, 09:04
Autor:
tasrtasr
Richard Raši si myslí, že peniaze, ktoré občania povinne platia vo forme odvodov do zdravotných poisťovní, sú daňou a všetky by mali byť použité na zdravotnú starostlivosť a vrátené do systému.

Výška možného zisku by mala byť pre zdravotné poisťovne (ZP) motivujúca. Povedal to v reakcii na rokovaní o obmedzení zisku zdravotných poisťovní člen Výboru Národnej rady (NR) SR pre zdravotníctvo Tomáš Lehotský (Za ľudí).

"Z môjho pohľadu je pre konečný výsledok dôležité, aby bola výška možného zisku pre zdravotné poisťovne motivujúca a jeho dosiahnutie podmienené efektívnym fungovaním zdravotných poisťovní a vyššou kvalitou zdravotnej starostlivosti pre pacienta," uviedol.

Na tom, že zisk zdravotných poisťovní je potrebné regulovať, sa zhodli v pondelok (26. 7.) zástupcovia rezortov zdravotníctva a financií, niektorí členovia Výboru NR SR pre zdravotníctvo i šéfka Úradu pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou (ÚDZS) Renáta Bláhová.

Rokovania o regulácii ziskov zdravotných poisťovní by mali podľa Bittó Cigánikovej pokračovať vo štvrtok 29. júla. Zavádzanie regulácie by sa malo realizovať postupne. Zisky poisťovní by mali byť naviazané na splnenie stanovených kvalitatívnych kritérií.

Odvody by sa mali použiť na zdravotnú starostlivosť

Nezaradený poslanec Národnej rady (NR) SR z mimoparlamentného Hlasu-SD Richard Raši si myslí, že peniaze, ktoré občania povinne platia vo forme odvodov do zdravotných poisťovní, sú daňou a všetky by mali byť použité na zdravotnú starostlivosť a vrátené do systému.

Vláda by podľa jeho slov mala nájsť takú formu, aby existujúce súkromné zdravotné poisťovne nemohli od štátu vymáhať ušlý zisk, ak im obmedzí podnikanie, a aby štát neprehral miliardy eur v súdnych sporoch.

Poznamenal to v reakcii na margo rokovaní o obmedzení zisku zdravotných poisťovní.

01 - Modified: 2024-05-09 07:39:13 - Feat.: - Title: Súkromné zdravotné poisťovne si vyplatili dividendy vyše 24 miliónov eur 02 - Modified: 2024-04-18 09:22:50 - Feat.: - Title: Koniec benefitov na zuby, financie majú ísť ambulanciám 03 - Modified: 2024-02-14 14:36:07 - Feat.: - Title: Zdravotné poisťovne dosiahli zisk, najviac peňazí na účte má Dôvera 04 - Modified: 2024-01-11 08:26:49 - Feat.: - Title: Ďuriš a Vršanský. VšZP a NCZI majú nové vedenie 05 - Modified: 2023-12-11 13:40:58 - Feat.: - Title: Zdravotnú poisťovnu mení vyše 146-tisíc ľudí, Dôvere pribudne takmer 41-tisíc poistencov
menuLevel = 2, menuRoute = zdn/spravy, menuAlias = spravy, menuRouteLevel0 = zdn, homepage = false
17. máj 2024 14:09