Ruský prezident Vladimir Putin. FOTO: Reuters
StoryEditor

Západ Rusko pred útokmi varoval. Snažia sa zastrašiť spoločnosť, odbil ich Putin

23.03.2024, 11:17
23.03.2024, 15:13
Autor:
sdlksdlk

Ruský prezident varovanie dokonca označil ako provokatívne vyhlásenie mnohých oficiálnych západných štruktúr o možnosti teroristických útokov v Rusku.

Západné štáty varovali ruských predstaviteľov o možnosti teroristických útokov na ich území už v utorok. Prezident Vladimir Putin však toto varovanie označil za priame vydieranie a snahu zastrašiť ruskú spoločnosť. Piatkový teroristický útok na koncertné centrum na okraji Moskvy si vyžiadal 133 obetí.

„To všetko pripomína priame vydieranie a zámer zastrašiť a destabilizovať našu spoločnosť,“ uviedol ruský prezident Vladimir Putin vo svojom vyhlásení o možných teroristických útokoch na ruskom území, pred ktorými varovali západné štáty.

image

Masaker v Moskve majú na svedomí Tadžikovia napojení na Ukrajinu, tvrdí Rusko. Kyjev spojitosť odmieta

Prezident Putin varovanie dokonca označil ako „provokatívne vyhlásenie mnohých oficiálnych západných štruktúr o možnosti teroristických útokov v Rusku“. Informovala o tom agentúra TASS s odvolaním sa na Federálnu službu bezpečnosti.

Podľa oficiálnej predstaviteľky Rady národnej bezpečnosti Bieleho domu Adrienne Watsonovej Spojené štáty odovzdali ruskej strane informácie o chystanom teroristickom útoku.

Agentúra TASS s odkazom na ruskú spravodajskú službu potvrdila, že informácie o chystanom teroristickom útoku boli ruskou stranou prijaté. Ruský zdroj však upresnil, že informácie obsahovali všeobecný charakter a boli bez akejkoľvek špecifikácie.

image

Teror v Moskve: Maskovaní muži strieľali do davu, zomrelo vyše 100 ľudí. K útoku sa hlási Islamský štát

Teroristický útok na koncertné centrum v Krasnogorsku na okraji Moskvy si podľa Ruského vyšetrovacieho výboru vyžiadal 133 obetí. V súvislosti s útokom už bolo zadržaných 11 osôb, vrátane štyroch priamych podozrivých. K útoku sa prihlásil Islamský štát.

Podľa dostupných informácií teroristi pochádzali z Tadžikistanu, FSB však tvrdí, že mali kontakty na ukrajinskej strane, Kyjev akékoľvek zapojenie do útoku v Moskve poprel. Okrem streľby v koncertnej hale sa ozvali aj dve explózie. V budove vypukol požiar, veľká časť stavby zhorela a jej strecha sa prepadla, šírenie plameňov sa už podarilo zastaviť.

01 - Modified: 2024-04-28 18:18:58 - Feat.: - Title: V uliciach Tbilisi sa protestuje proti zákonu o zahraničnom vplyve. Mohol by zmariť členstvo v Únii 02 - Modified: 2024-04-28 17:30:00 - Feat.: - Title: Situácia na fronte sa pre Ukrajinu zhoršila, Rusi prebrali iniciatívu, tvrdí Syrskyj 03 - Modified: 2024-04-28 14:02:51 - Feat.: - Title: Veliteľ ukrajinskej armády Syrskyj pripustil, že Rusku sa miestami darí postupovať 04 - Modified: 2024-04-28 15:52:03 - Feat.: - Title: Rusko hrozí Západu tvrdou reakciou, ak sa dotkne jeho majetku. Moskva má pod palcom aktíva v krajine 05 - Modified: 2024-04-28 11:59:56 - Feat.: - Title: Ruské vojská podľa Moskvy dobyli ďalšiu dedinu na východe Ukrajiny. Kyjev sa nevyjadril
menuLevel = 1, menuRoute = svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = svet, homepage = false
28. apríl 2024 20:31