Ruský minister zahraničia Sergej Lavrov. FOTO: Reuters
StoryEditor

Američania plánujú zabiť Putina, odvoláva sa Lavrov na predstaviteľov Pentagónu

27.12.2022, 12:37
Autor:
khkh

Dôkazy svojho tvrdenia zástupca vojnovej krajiny nepredložil, v rozhovore naopak spomenul aj „početné konfrontačné signály v jadrovej sfére“ prichádzajúce zo Západu.

Ruský minister zahraničia Sergej Lavrov s odkazom na „anonymných predstaviteľov Pentagónu“ vyhlásil, že sa americká vláda chystá zabiť vládcu Kremľa Vladimira Putina. Povedal to v rozhovore pre ruskú štátnu agentúru TASS, kde tiež spomenul isté "konfrontačné signály v jadrovej sfére" prichádzajúce zo Západu.

„Tí, ktorí zašli zo všetkých najďalej, sa nachádzajú vo Washingtone. Sú tu niektorí anonymní predstavitelia Pentagónu, ktorí skutočne vyslovili vyhrážky prevedením smrtiaceho úderu na Kremeľ, čo je de facto hrozba zabitím voči ruskému prezidentovi, vyhlásil Lavrov.

Podotkol, že ak niekto skutočne má „takéto nápady“, potom by tento človek mal „dlho a tvrdo premýšľať o možných dôsledkoch takýchto plánov“. Dôkazy svojho tvrdenia zástupca vojnovej krajiny nepredložil, v rozhovore naopak spomenul aj „početné konfrontačné signály v jadrovej sfére“ prichádzajúce zo Západu.

„Zdá sa, že sa zbavili všetkých známok úctyhodnosti. Notoricky známa (britská expremiérka) Liz Trussová je živým príkladom. Sama jasne a verejne počas svojej predvolebnej kampane povedala, že je pripravená nariadiť jadrový zásah,“ povedal.

Odkazuje tým zrejme na augustový výrok Trussovej. Tá vtedy na otázku, či si vie predstaviť, že spustí jadrovú vojnu, odpovedala, že je „pripravená to urobiť“, ak sa stane premiérkou. O zámere zasiahnuť Rusko však nehovorila.

„A to vôbec nehovorím o prehnaných provokáciách kyjevského režimu. (Ukrajinský prezident) Volodymyr Zelenskyj zašiel príliš ďaleko, keď vyzýval štáty NATO, aby Rusku zasadili preventívny jadrový úder. To prekračuje hranice prijateľného. Avšak, počuli sme už aj oveľa horšie vyhlásenie od predstaviteľov tohto režimu,“ dodal.

01 - Modified: 2024-04-15 19:33:57 - Feat.: - Title: Zelenskyj žiada spojencov, aby Ukrajine prejavili rovnakú jednotu ako Izraelu 02 - Modified: 2024-04-15 18:52:26 - Feat.: - Title: Poľsko a Dánsko chcú mobilizovať krajiny EÚ za účelom ďalšej pomoci Ukrajine 03 - Modified: 2024-04-15 17:59:16 - Feat.: - Title: Ukrajina podpísala s Lotyšskom dohodu o bezpečnostnej spolupráci. S Kyjevom rokuje aj Praha 04 - Modified: 2024-04-15 14:48:54 - Feat.: - Title: Úspech Izraela pri obrane pred Iránom naznačuje aj možnosti Ukrajiny, vraví šéf ukrajinskej diplomacie Kuleba 05 - Modified: 2024-04-15 14:02:03 - Feat.: - Title: Ruského disidenta Orlova previezli do väzenského tábora v Samare. Neinformovali právnika ani manželku
menuLevel = 1, menuRoute = svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = svet, homepage = false
16. apríl 2024 09:19