Bristký princ Harry. FOTO: Reuters
StoryEditor

Kráľovská rodina hrá špinavú hru. Pre noviny účelovo vypúšťajú informácie, tvrdí princ Harry

05.12.2022, 18:18
Autor:
ČTKČTK

Britský princ Harry naznačil, že s časťou rodiny, predovšetkým so svojím otcom, kráľom Karolom III., a starším bratom, princom Williamom, si aktuálne príliš nerozumie.

Princ Harry vyhlásil, že britská kráľovská rodina o sebe pravidelne vypúšťa historky do médií. V novej upútavke na očakávaný dokumentárny seriál spoločnosti Netflix o ňom a jeho manželke Meghan, ktorá bola zverejnená dnes, to označil za "špinavú hru".

Prvé tri časti seriálu budú k dispozícii vo štvrtok, oznámila dnes streamovacia služba uprostred rozsiahlych špekulácií o tom, čo pár povie o ostatných členoch kráľovskej rodiny.

Odkedy Harry a Meghan pred dvoma rokmi rezignovali na svoje kráľovské povinnosti a odsťahovali do Kalifornie, aby tam mohli viesť nezávislejší život, svojich príbuzných niekoľkokrát kritizovali a inštitúciu obvinili z rasizmu. Buckinghamský palác obvinenia odmieta.

image

Milosť, ľudskosť a statočnosť jej kráľovskeho veličenstva

S rodinou si nerozumie

Harry tiež v rozhovoroch naznačil, že so zvyškom rodiny, predovšetkým so svojím otcom, kráľom Karolom III., a starším bratom, princom Williamom, následníkom trónu, si teraz sotva rozumejú. "Nikto nepozná celú pravdu," hovorí Harry v upútavke a dodáva, že ju pozná iba on a Meghan.

Buckinghamský palác k dokumentárnemu seriálu nevydal žiadne vyhlásenie a na žiadosti o komentár agentúry Reuters dnes bezprostredne nereagoval.

V krátkom klipe Harry spomenul ľudí pracujúcich pre kráľovské domácnosti, ktorí o sebe navzájom informujú novinárov, čo je záležitosť, o ktorej už predtým hovoril. "V rodine existuje určitá hierarchia. Viete, že dochádza k únikom informácií, ale aj k podstrkovaniu príbehov. Je to špinavá hra," hovorí v traileri Harry.

Hlas v upútavke, ktorý zrejme patrí Harrymu, sa tiež zmieňuje o "bolesti a utrpení žien, ktoré sa vydávajú do tejto inštitúcie", zatiaľ čo sú vidieť zábery jeho zosnulej matky, princeznej Diany, a jeho švagrinej Kate.

image

Tretia časť seriálu o kráľovskej rodine: Milovaný následník trónu a ryšavý rebel

Vzťahy s členmi kráľovskej rodiny

Keď Harry a Meghan naposledy otvorili tému svojich vzťahov s ostatnými členmi kráľovskej rodiny v rozhovore s Oprah Winfreyovou v marci 2021, uvrhlo to podľa Reuters túto inštitúciu do jednej z najväčších kríz poslednej doby.

Buckinghamský palác potom sľúbil, že sa bude vážne zaoberať otázkami, ktoré rozhovor nastolil, a zároveň dôrazne poznamenal, že "niektoré spomienky sa môžu líšiť". O niekoľko dní neskôr sa vyjadril tiež William. "My rozhodne nie sme rasistická rodina," uviedol vtedy.

Dokumentárny seriál kraľoval titulným stránkam nedeľných vydaní britských denníkov. Niektoré noviny písali, že pár vyhlásil vojnu rodine Windsorovcov.

Zverejnenie prvej ukážky minulý týždeň sa zhodovalo s prvou cestou Williama a jeho manželky Kate do Spojených štátov po ôsmich rokoch. Ich návštevu tiež zatienilo obvinenie z rasizmu, ktorému čelila Williamova 83-ročná krstná mama. Tá kvôli svojim poznámkam odstúpila zo svojej čestnej funkcie v kráľovskej domácnosti.

01 - Modified: 2022-10-11 17:53:38 - Feat.: 1 - Title: Kráľa Karola III. slávnostne korunujú budúci rok v máji 02 - Modified: 2022-10-06 09:05:14 - Feat.: 1 - Title: Milosť, ľudskosť a statočnosť jej kráľovskeho veličenstva 03 - Modified: 2022-10-05 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Tretia časť seriálu o kráľovskej rodine: Milovaný následník trónu a ryšavý rebel
01 - Modified: 2024-04-14 12:15:48 - Feat.: - Title: Irán si predvolal britského, francúzskeho a nemeckého veľvyslanca kvôli postoju k útoku na Izrael 02 - Modified: 2024-04-14 07:15:00 - Feat.: - Title: Destabilizácia Blízkeho východu. Británia, Francúzsko aj Európska únia odsúdili iránsky útok na Izrael 03 - Modified: 2024-04-10 10:59:26 - Feat.: - Title: Napätie eskaluje: Chorá princezná Kate mala jedno prianie, Meghan ju stopla 04 - Modified: 2024-03-30 10:30:00 - Feat.: - Title: Británia ako skládka toxických látok. Po brexite nemajú na ich reguláciu peniaze ani odborníkov 05 - Modified: 2024-03-24 11:28:16 - Feat.: - Title: Ruský opis útoku v Moskve je "dymovou clonou", tvrdí britský minister financií. Vyjadrenia berie s rezervou
menuLevel = 1, menuRoute = svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = svet, homepage = false
19. apríl 2024 20:10