StoryEditor

Beverly Krym: Polostrovu tečie do topánok, láka hviezdy a boháčov

26.09.2015, 15:38
Polostrov okupovaný Ruskom sa problémy snaží riešiť svojským spôsobom.

"Vážení predstavitelia šoubiznisu, športu a vy všetky ďalšie znamenité osobnosti," tak začína výzva Sergeja Aksjonova, hlavy Republiky Krym, toho času pod ruskou okupačnou správou, pôvodne ukrajinského polostrova. Ďalší obsah výzvy k svetovým hviezdam najrôznejších odborov, ale hlavne k majiteľom tučných peňaženiek a tučných účtov a svedčí o tom, že Krymu tečie do topánok, píše portál Lidovky.cz.

Obsadiť vojensky letoviská a vyvesiť nad polostrovom ruskú vlajku ešte neznamená, že sa sem pohrnú turisti, zahraniční investori a bohatí z celého sveta si tu postavia palác s výhľadom na Čiernomorskú flotilu. A tak pán Aksjonov vymyslel lákadlo: kto sa na Krym presťahuje, nestretne sa so žiadnymi byrokratickými prekážkami. "Uvítame, keď sa tu časom objaví niečo podobné ako Beverly Hills," píše sa v prehlásení vládcu Krymu.

Starosta kúpeľného strediska Evpatoria Andrej Filonov išiel ešte ďalej - sľúbil osobnostiam šoubiznisu pozemky zadarmo. Má na ne ľan maličkú prosbu - aby svoje slávne tváre, prípadne iné časti tela prepožičali reklamnej kampani, ktorá má propagovať krásy krymského pobrežia.

Akýsi zárodok "Beverly Krym" už na polostrove vzniká. Novo prichádzajúci budú môcť bývať v susedstve hviezd sovietskej estrády a filmu, Ako sú Michail Bojarskij alebo Dmitrij Charaťjan. Neďaleko Feodosie je na pobreží vraj často vidieť aj oveľa slávnejšiu tenistku Marija Šarapovovú.

Starosta Jalty Andrej Rostenko už našiel plochu, ktorá by vraj bola vhodná ku "kompaktnej koncentrácii hviezd". Hlavné je si všetko dobre naplánovať. Nájsť slávnych, ochotných sa presťahovať na Krym, to už pôjde samo. Naposledy 12. septembra prezident Vladimir Putin udelil ruské občianstvo americkému boxerovi Roy Jonesovi. Vraj ho o to úpenlivo prosil 20. augusta, keď sa stretli na Kryme, a hneď nasledujúci deň si podal riadnu žiadosť.

Po ruskom pase vraj túži aj občan USA Fred Durst, zakladateľ a spevák skupiny Limp Bizkit. Rovnako ako francúzsky herec Samy Naceri. Jeho krajan Gerard Depardieu už ruský pas má. A teraz ho lákajú na Krym, aby sa ako odborník na slovo vzatý stal šéfom krymského štátneho výboru pre pestovanie a výrobu vína.

Minulý piatok navštívil v sprievode prezidenta Putina polostrov aj expremiér Talianska Silvio Berlusconi. Že by sa domáhal ruského pasu, známe nie je. Zatiaľ. Každopádne má Krym veľkú šancu stať sa útočiskom na Západe prenasledovaných, nespokojných či ľavicovo orientovaných miliardárov. Chudobných na Krym nikto nepozýva.

01 - Modified: 2007-09-26 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Abramovič našiel nového kouča
01 - Modified: 2024-04-25 13:32:24 - Feat.: - Title: Rozpory vo vnútri Kongresu USA kvôli pomoci Ukrajine. Čo spôsobilo obrat v názore amerických republikánov? 02 - Modified: 2024-04-25 12:53:21 - Feat.: - Title: Ukrajinská centrálna banka opäť znížila svoju kľúčovú sadzbu 03 - Modified: 2024-04-24 18:56:10 - Feat.: - Title: Získavame podporu, ktorú potrebujeme. Zelenskyj poďakoval Bidenovi za podpis zákona o pomoci pre Ukrajinu 04 - Modified: 2024-04-24 18:39:26 - Feat.: - Title: Analytik Bednár: Slováci sa vyzbierali na vagóny munície. Nemáme precedens, že Rusko je ochotné jednať o mieri 05 - Modified: 2024-04-24 15:54:16 - Feat.: - Title: Veľký balík peňazí. Biden podpísal zákon o pomoci pre Ukrajinu, Izrael aj Taiwan za takmer 100 miliárd dolárov
menuLevel = 1, menuRoute = svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = svet, homepage = false
25. apríl 2024 19:56