Reprofoto/YouTube
StoryEditor

Obyvatelia dediny na Sibíri natočili video pre Merkelovú. Prosia ju, aby im postavila cestu

10.06.2021, 14:40
Autor:
ČTKČTK
Jeden z obyvateľov vyjadril rozhorčenie nad tým, že dedina nemá jedinú vyasfaltovanú cestu, hoci leží len pár kilometrov od Omsku a na vlastné oči videl, že inde v rovnakom regióne asfaltové cesty sú.

Obyvatelia sibírskej dediny natočili video, v ktorom poprosili nemeckú kancelárku Angelu Merkelovú, aby zabezpečila asfaltovanie miestnej cesty. Na zázname vysvetlili, že sa už obrátili na najrôznejšie ruské úrady, tie im však nevyhoveli, a uviedli, že ich dedinu na prelome 19. a 20. storočia založili ruskí Nemci. Ľudia v dedine upresnili, že na Merkelovú sa rozhodli obrátiť z číreho zúfalstva, pretože hlavná ulica je v určitých obdobiach roka takmer neprejazdná a neschodná.

"Vážená Angela Merkelová, dnes sa na vás obracajú obyvatelia dediny Verchnij Karbuš (...) s prosbou o pomoc ohľadom spravenia ulice Dmitrija Michajloviča Karbyševa," znie úvodná veta videozáznamu, ktorý zverejnil portál Rádia Slobodná Európa/Rádia Sloboda.

"Veď vaša vláda pomáha druhým štátom," hovorí s nádejou v hlase iniciátorka žiadosti a predstaviteľka dediny Irina Drozdovová. Tá tiež zdôrazňuje, že mnoho ľudí v dedine má nemecké korene.

"Teraz v suchom počasí je jazda po nej ako po rumple. Máte pocit, že každú chvíľu budete mať otras mozgu. A keď je blato, tak zas zapadávajú autá," spresnila Drozdovová.

"Sme starí ľudia, sotva chodíme. Keď je jar alebo jeseň, nemôžeme v tej ísť brečke ani do obchodu," povedala reportérom Natalja Šlippertová, jedna z obyvateliek dediny, podľa ktorej je prosba k Merkelovej správnym krokom.

"Na Angelu Merkelovú sa obraciame zo zúfalstva a kvôli bezvýchodiskovosti situácie," pridal sa Sergej Bajgačev, ďalší z obyvateľov dediny.

Bajgačev spresnil, že dospelí musia kvôli blatu často nosiť deti na chrbte. Zároveň vyjadril rozhorčenie nad tým, že dedina nemá jedinú vyasfaltovanú cestu, hoci leží len pár kilometrov od Omsku a na vlastné oči videl, že inde v rovnakom regióne asfaltové cesty sú.

01 - Modified: 2024-04-19 19:48:16 - Feat.: - Title: "Plánovaný atentát". Poľská vláda čelí kritike za spochybnenie ruskej stopy v Kaczyňského kauze 02 - Modified: 2024-04-19 19:20:40 - Feat.: - Title: Mysleli si, že je špión. Američan, bojujúci na ruskej strane, zahynul v Donecku 03 - Modified: 2024-04-19 16:34:29 - Feat.: - Title: Rusi opäť zaútočili na Odesu, poškodili zariadenie v dôležitom prístave 04 - Modified: 2024-04-19 15:11:08 - Feat.: - Title: Európska únia pripravuje nový balík sankcií voči Rusku. Zamerajú sa na "obchádzačov" 05 - Modified: 2024-04-19 14:48:08 - Feat.: - Title: Havarovaný ruský bombardér predtým útočil na Dnipro a Kryvyj Rih. Pomstili sme sa, tvrdí Ukrajina
menuLevel = 1, menuRoute = svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = svet, homepage = false
20. apríl 2024 02:54