Najbohatší Čech Petr Kellner by prípadnou kúpou CME získal médiá na piatich európskych trhoch. Vrátane domovskej TV Nova.SNÍMKA: PPF
StoryEditor

Pri nehode vrtuľníka na Aljaške zomrel najbohatší Čech Petr Kellner

29.03.2021, 07:04
Autor:
ČTKČTK
Kellnerovu prítomnosť na palube oznámila v nedeľu polícia a horské stredisko, ktoré let objednávalo.

Český miliardár a podnikateľ Petr Kellner v sobotu zomrel pri nehode vrtuľníka v aljašských horách.

Informáciu zahraničných médií o tragickom úmrtí 56-ročného podnikateľa potvrdila hovorkyňa investičnej skupiny PPF Jitka Tkadlecová.

Pohreb sa bude konať v úzkom rodinnom kruhu. Hovorkyňa zároveň požiadala, aby všetci rešpektovali súkromie Kellnerovej rodiny.

"Zatiaľ čo jeho pracovný život bol plne v znamení neuveriteľnej pracovitosti a kreatívnosti, jeho súkromný život patril jeho rodine a deťom. Pohreb preto prebehne v úzkom rodinnom kruhu. Prosíme všetkých, najmä médiá, aby v túto ťažkú ​​chvíľu rešpektovali súkromie rodiny pána Petra Kellnera," uviedla Tkadlecová.

Zahynulo päť ľudí

Dôvody nehody, pri ktorej zahynulo päť ľudí, sú predmetom vyšetrovania, dodala hovorkyňa. 

Medzi mŕtvymi je podľa aljašskej polície aj ďalší muž z Čiech, päťdesiatročný Benjamin Larochaix. Pri páde zahynuli aj ďalší traja ľudia.

Kellnerovu prítomnosť na palube oznámila v nedeľu polícia a horské stredisko, ktoré let objednávalo.

Americký denník The New York Times uvádza, že posádka mierila lyžovať mimo zjazdovky, využila preto vrtuľník. Ten sa následne zrútil v oblasti ľadovca Knik.

Podľa aljašskej polícia už boli informovaní pozostalí obetí. Úrady hovoria aj o jednom zranenom pasažierovi. "Je vo vážnom, ale stabilizovanom stave v nemocnici v Anchorage," uviedli.

Najbohatší Čech

Petr Kellner bol najbohatší Čech, ktorého majetok predstavoval podľa Forbesu 13,7 miliardy eur.

Jeho skupina PPF Group investuje do viacerých oblastí – od bankovníctva cez telekomunikácie a nehnuteľnosti až po pôdohospodárstvo. PPF pôsobí v Európe, Ázii a USA a koncom minulého roka zamestnávala 158-tisíc ľudí.

PPF je tiež väčšinovým vlastníkom firmy Home Credit – jednej z najväčších firiem poskytujúcich spotrebné úvery.

Do portfólia firmy patrí aj český a slovenský mobilný operátor O2. Od minulého roka je PPF vlastníkom Televízie Markíza.

01 - Modified: 2024-04-22 08:38:15 - Feat.: - Title: Vo veku 66 rokov zomrel Fedor Flašík, robil pre Mečiara a stál pri zrode Smeru 02 - Modified: 2024-04-22 08:37:41 - Feat.: - Title: Vo veku 77 rokov zomrela Hana Brejchová, preslávil ju Formanov film Lásky jednej plavovlásky 03 - Modified: 2024-04-20 20:47:24 - Feat.: - Title: Rely Šumava poznamenala tragická nehoda, zomrela pri nej navigátorka 04 - Modified: 2024-04-15 08:30:00 - Feat.: - Title: Zomreli najstaršie spojené dvojčatá. Lori a George boli spätí hlavami, nezávislé životy dokázali žiť viac ako 60 rokov 05 - Modified: 2024-04-11 08:39:08 - Feat.: - Title: Po nešťastí vo Veľkom Mederi mala zomrieť manželka poradcu ministra vnútra, polícia prípad vyšetruje
menuLevel = 1, menuRoute = svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = svet, homepage = false
23. apríl 2024 10:47