Reuters
StoryEditor

"Nie je príjemné ich sledovať." Trumpov vzťah s Ivankou je za čiarou, tvrdí exporadkyňa z Bieleho domu

15.08.2018, 11:39
Autor:
redredČTKČTK
V knihe o svojom pôsobení v tíme amerického prezidenta opisuje Trumpa nielen ako rasistu a nepriateľa žien, ale aj ako hlupáka.

Konflikt Donalda Trumpa s bývalou pracovníčkou Bieleho domu sa vyostruje. Omarose Manigaultovej Newmanovej vychádza v stredu kniha, v ktorej prezidenta obvinila, že vypustil z úst slovo "neger" a udržiava nevhodné styky so svojou dcérou. Trumpov volebný štáb Manigaultovú viní z porušenia dohody o mlčanlivosti.

"Ak nepovedal nič, prečo by si robil toľko námahy?"

Bývalá mediálna poradkyňa Bieleho domu a bývalá Trumpova spoluúčinkujúca z reality šou The Apprentice (Učeň) musela rovnako ako všetci ostatní pracovníci predvolebnej kampane podpísať v roku 2016 dohodu o mlčanlivosti, napísal web ABC News.

Ten s odkazom na nemenovaného vysoko postaveného člena Trumpovho volebného štábu uviedol, že skupina Donald J. Trump for President predložila súkromnému arbitrovi v New Yorku podklady pre arbitráž za jej údajné porušenie.

Podľa agentúry Bloomberg volebný štáb o kroku informoval niekoľko hodín po tom, čo Manigaultová poskytla televízii CBS News ďalšiu tajnú nahrávku rozhovoru so spolupracovníkmi terajšieho prezidenta. Na zázname nadobudnutom počas predvolebnej kampane údajne jedna z hovorkýň Trumpovho tímu uvažuje o postupe v prípade, že by sa na verejnosť dostala nahrávka, na ktorej Trump hovorí slovo "neger". Podľa Manigaultovej k tomu došlo pri natáčaní The Apprentice, dôkazy o tom však nie sú.

"Nemyslím si, že som porušila (mlčanlivosť), ale nechám na právnikoch, aby to vyriešili," povedala televízii MSNBC. "Je zaujímavé, že sa ma snaží umlčať (Trump). (...) Ak nepovedal nič urážlivého alebo ponižujúceho voči Afroameričanom a ženám, prečo by si robil toľko námahy, aby ma zastavil?" dodala bývalá komunikačná asistentka Bieleho domu.

"Rasista a nepriateľ žien"
V čerstvej knihe o svojom takmer ročnom pôsobení v tíme amerického prezidenta Manigaultová Trumpa opisuje nielen ako rasistu a nepriateľa žien, ale aj ako hlupáka.

"Môžete ma citovať, keď hovorím, že Donald Trump nikdy neprečítal od začiatku do konca žiadny z významnejších zákonov, dokonca ani niektoré z prezidentských dekrétov, ktoré podpísal. Donald sa vždy spoliehal na charizmu, sedliacky rozum a dôverníkov, ktorí mu hovorili, čo je na papieroch," píše sa v knihe.

Tá obsahuje aj výbušné tvrdenia o Trumpovom manželstve alebo vzťahu s dcérou Ivankou, ktorý podľa Manigaultovej často prekračuje hranicu vhodného správania medzi otcom a dcérou. "Nie je príjemné ich sledovať," napísala.

Trump najnovšiemu konfliktu s jednou zo svojich bývalých spolupracovníčok venoval od pondelka sedem príspevkov na twitteri, v ktorých Manigaultovú častoval viacerými urážkami. Tvrdí tiež, že Manigaultová má platnú dohodu o mlčanlivosti.

Niekdajšia televízna hviezda však odmietla, že by po nástupe do Bieleho domu takú dohodu podpísala. Podľa denníka The New York Times však možno Trumpove vyhlásenia na twitteri brať ako priznanie, že Biely dom toto opatrenie od svojich pracovníkov vyžaduje.

"Celé mesiace odmietajú vládni činitelia potvrdiť správy The New York Times a ďalších médií, že poradcom prikázali podpísať dohody o mlčanlivosti, ktoré sú podľa právnych expertov u vládnych zamestnancov v podstate nevymáhateľné," napísal denník.

01 - Modified: 2024-04-22 18:10:50 - Feat.: - Title: Exprezident čelí ďalšiemu obvineniu. Trump sa snažil nelegálne ovplyniť prezidentské voľby, tvrdí obžaloba 02 - Modified: 2024-04-22 22:00:00 - Feat.: - Title: ANALÝZA: Výhra Kyjeva, prehra Trumpa. Kandidát na prezidenta má problém 03 - Modified: 2024-04-21 07:10:00 - Feat.: - Title: Trump zrušil prvý predvolebný míting od začiatku súdu pre zlé počasie 04 - Modified: 2024-04-21 09:45:00 - Feat.: - Title: Analýza: Blíži sa deň zúčtovania s dolárom a Amerikou 05 - Modified: 2024-04-19 20:14:18 - Feat.: - Title: Polícia oznámila totožnosť muža, ktorý sa zapálil pred súdom s Trumpom. Motivovali ho konšpirácie
menuLevel = 1, menuRoute = svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = svet, homepage = false
23. apríl 2024 08:15