StoryEditor

Víkend pred televízorom

13.10.2006, 00:00
Víkend pred televízorom

Sobota 14. októbra
14.45, TV Joj: Miláčik, zmenšil som deti!
Rodinka nesporne geniálneho, aj keď troška roztržitého vynálezcu Waynea Szalinského (vo filmovej sérii bravúrne stvárneného Rickom Morranisom), sa objavila v štyroch celovečerných filmoch a vyslúžila si aj vlastný seriál. Miláčik, zmenšil som deti! režiséra Joe Johnstona túto sériu odštartoval už v roku 1988, veľmi pôvabným príbehom o omylom zmenšených detvákoch, ktoré sa potrebujú dostať cez záhradu späť do rodného domu. Problém je, že trávnik pri ich veľkosti predstavuje obrovskú džungľu, plnú všakovakých nástrah, od hmyzu, cez psa až k smrtonosnej kosačke.
20.00, TV Markíza: Posledný samuraj
Veľkovýpravný pseudohistorický opus režiséra Edwarda Zwicka z roku 2003, odohrávajúci sa v Japonsku v 19. storočí, keď sa do modernizácie miestnej feudálnej armády zapojí americký dôstojník, veterán od Little Big Hornu (sic!) a alkoholik v podaní Toma Cruisa, ktorý znenazdajky prijme tradície a stane sa samurajom, lepším ako rodený Japonec. Film je to síce hlúpy, ale aspoň sa naň dobre pozerá, predovšetkým pre úžasné masové bojové scény, v ktorých sa napríklad rúti tlupa samurajov na koňoch v ústrety hlavniam rotačných guľometov.
21.05, TV Joj: JFK
Film kontroverzného režiséra Olivera Stonea z roku 1991 s Kevinom Costnerom v hlavnej úlohe, riešiaci dosiaľ uspokojivo nevyriešený atentát na amerického prezidenta Johna Fitzgeralda Kennedyho v Dallase v roku 1963. Podľa niektorých teórii totiž za atentátom stála americká tajná služba CIA, ktorej nevyhovovala Kennedyho zahraničná politika. Stone sa prikláňa práve k tejto hypotéze a rozvíja paranoický príbeh plný sprisahaní, konšpirácií a intríg.

Nedeľa 15. októbra
14.00, TV Markíza: Ako utopiť dr. Mráčka alebo Koniec vodníkov v Čechách
Duša profesora Ikebaru si tíško hovie v hrnčeku vo vodníckom archíve a čaká, čo bude ďalej. Jeho prevratný vynález premeny človeka na rybu však poriadne zamotá hlavy posledným pražským vodníkom, ktorí sa stoj čo stoj snažia udržať vo vlhkom starom dome na nábreží Vltavy. Proti je dr. Mráček, a tak ho treba utopiť, pokojne aj na viackrát. Zdá sa, že vo svetovej kinematografii 60. a 70. rokov nevzniklo nič lepšie ako československé, české komédie.
20.05, Jednotka: Kuriér
Anglický herec Jason Statham sa na filmovom plátne objavil po prvýkrát v roku 1998, keď ho režisér Guy Ritchie obsadil do svojho ceneného debutu Zbaľ prachy a vypadni. Odvtedy sa Statham objavil v 16 filmoch, pričom sa vypracoval na typovo veľmi vyprofilovaného herca -- drsoňa, ktorý je nebezpečný za každých okolností. Kuriér je o profesionálnom šoférovi, ktorý sa zapletie so svojimi chlebodarcami a okrem štýlovo nakrútenej špičkovej akcie neponúka žiadnu pridanú hodnotu.
23.55, Prima: Milenec alebo vrah
Keď sa otcovi pubertálnej dcéry nepozdáva jej nový priateľ, je to vlastne klišé, v podstate očakávaná a psychologicky veľmi dobre opísateľná nevraživosť. V podobnej situácii sa ocitne aj Steve Walker, otčim dospievajúcej dcéry. Jej nový priateľ síce všetkých očarí, ale jemu sa nezdá. Lenže "otca" nikto nepočúva, a tak máme zamiesené na poctivý pukancový triler z roku 1996. Mladučká Reese Witherspoonová už tu dokazuje, že s ňou treba v budúcnosti rátať a Markh Wahlberg ako jej nepodarený priateľ odvádza tiež veľmi slušný štandard.

menuLevel = 2, menuRoute = style/vikend, menuAlias = vikend, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
01. júl 2024 07:14