Apple na WWDC predstavil novinky aj z oblasti audia a zábavy FOTO: Screenshot Technet.cz/Apple
StoryEditor

Vývojárska konferencia Applu nebola iba o iPhonoch. Novinky sa naučili slúchadlá aj Apple TV

11.06.2024, 12:48

Vývojárska konferencia Applu WWDC 2024 bola predovšetkým o novinkách v operačných systémoch a predstavení „AI“ ako Apple Intelligence. Noviniek sa však dočkali aj slúchadlá AirPods, služby Apple TV+ a systém TV OS.

Hoci bola konferencia WWDC predovšetkým o novinkách v operačných systémoch a predstavení „AI“ ako Apple Intelligence, nemálo noviniek sa týkalo počúvania prostredníctvom slúchadiel, služby Apple TV+ a systému TV OS.

image

Očakávaný iOS 18 je tu. Prináša dizajnové zmeny, ale aj nového pomocníka

AirPods

Zaujímavý funkčný update dostanú slúchadlá AirPods Pro. Pri interakcii s asistentkou Siri budete môcť zavrtením hlavy zvoliť tichý nesúhlas a pokývaním hlavy naopak ticho navrhovaný úkon potvrdiť. Má to byť praktické v miestach, kde nechcete hlasno hovoriť, napríklad v čakárni u lekára. Nakoľko sa funkcia bude alebo nebude pliesť do bežnej prevádzky „false positive“ detekciami, uvidíme až počas testovania.

Rovnaké slúchadlá dostanú aj nový systém Voice Isolation na čistenie hlasu snímaného mikrofónom. Výsledkom má byť čistý a dobre zrozumiteľný prenos hlasu aj z hlučných prostredí, čo má spríjemniť hlasovú komunikáciu. Podobnú funkciu majú implementovanú aj mnohé iné dnešné bezdrôtové slúchadlá, sami sme zvedaví, ako účinná funkcia izolácie hlasu v prevedení Applu bude.

Funkcia Personalized Spatial Audio, ktorá využíva sken ucha TrueDepth kamerou a prispôsobuje tak zvukové podanie tvaru ušnice a ústia zvukovodu, sa vďaka novému API dostane aj do hier. Prvýkrát si presný priestorový zvuk budete môcť vychutnať s titulom Need For Speed ​​Mobile.

Apple TV a Apple TV+

Nové funkcie dostane aj služba Apple TV+. Prvá sa volá InSight, ktorá dokáže pri sledovaní pôvodných relácií Apple TV+ (Apple TV+ Originals) v ktorejkoľvek chvíli zobraziť hercov, ktorí sú v danej scéne vidieť, a tiež názov skladby, ktorá práve hrá – a uložiť si ju medzi obľúbené v službe Apple Music.

Informácie o hercoch ponúka už niekoľko rokov Amazon Prime Video, ale nadviazanie na hudobnú službu vidíme prvýkrát. Milým doplnkom je automatické zobrazenie titulkov vo chvíli, keď stlmíte zvuk (mute) alebo použijete funkciu spätného pretáčania.

image

Apple na WWDC predstavil novinky aj z oblasti audia a zábavy FOTO: Screenshot Technet.cz/Apple

A ako Tim Cook uviedol hneď na začiatku konferencie, katalóg filmov, seriálov a show sa tento rok výrazne rozrastie o množstvo novej pôvodnej tvorby.

Do systému TV OS pribudla funkcia zvýraznenia dialógov pre vyššiu zrozumiteľnosť – systém využíva strojové učenie a podľa ukážky funguje celkom výrazne. Nová je tiež podpora projektorov s pomerom strán 21:9. Pokiaľ práve nič nesledujete, vyplní TV OS obrazovku „šetričmi“ z vybraných fotografií, slideshow a doplnkových informácií. Vtipným variantom je animovaný šetrič so Snoopym.

01 - Modified: 2024-06-11 13:00:00 - Feat.: 1 - Title: Očakávaný iOS 18 je tu. Prináša dizajnové zmeny, ale aj nového pomocníka 02 - Modified: 2024-06-11 12:59:31 - Feat.: 1 - Title: AI od Applu ponúkne špičkovú integráciu a bezpečnosť. Okuliare zase umiestnia obraz do priestoru
01 - Modified: 2024-06-24 14:00:00 - Feat.: - Title: Vzhľad iPhonov čaká zmena. Budú tenšie a ľahšie 02 - Modified: 2024-06-21 22:13:51 - Feat.: - Title: K rozprávke pre deti pohodlnejšie? Napíše ju umelá inteligencia 03 - Modified: 2024-06-19 14:00:00 - Feat.: - Title: Nový tenký iPhone bude zásadným krokom. Zodpovedať tomu bude aj cena 04 - Modified: 2024-06-17 11:08:29 - Feat.: - Title: Umelá inteligencia a dezinflácia vytlačili Wall Street na nové rekordy 05 - Modified: 2024-06-14 19:11:35 - Feat.: - Title: Apple a Meta budú v Únii obvinené podľa pravidiel o digitálnych trhoch. Ich moc má byť obmedzená
menuLevel = 2, menuRoute = style/tech, menuAlias = tech, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
28. jún 2024 07:52