StoryEditor

Messenger opravuje smiešne nedostatky a pridáva nové funkcie

12.04.2024, 16:00
  • Spoločnosť Meta oznámila nové funkcie četovacej služby Messenger.
  • Pri odosielaní fotiek pribudne tlačidlo „HD“, ktoré umožní obrázok doručiť v lepšej kvalite, než tomu bolo doteraz.
  • Zdvihol sa limit na veľkosť odosielaných súborov a videí a pribudla možnosť zdieľania celých fotoalbumov.

Hoci sa to v čase, keď sa megapixely fotosenzorov často počítajú v stovkách, kedy domáce pripojenie k internetu môže byť rýchlejšie, než zvládne spojenie medzi starším routerom a počítačom a kedy aj dátové limity mobilných taríf nevzbudzujú pohŕdavý smiech či úprimný plač, môže sa zdať absurdné, že komunikátor Messenger zatiaľ nebol schopný doručiť fotografiu bez razantnej straty kvality.

To by sa teraz podľa oficiálnych informácií spoločnosti Meta malo zmeniť, pri výbere fotografie na odoslanie pribudne tlačidlo „HD“, ktorým môžete prepínať medzi nižšou a vyššou kvalitou doručenej fotografie. Plánovali sme funkciu vyskúšať, ale jej roll-out bude najskôr postupný a na nás sa ešte nedostalo.

Snímky vo vyššej kvalite a väčšie súbory

Podľa informácií ktorý e-mailom dostal portál Verge.com, snímka odíde podľa voľby buď v 2K, alebo v 4K rozlíšení s nižšou kompresiou. Pre zobrazenie na displeji telefónu, tabletu, notebooku a v zásade aj televízora je 4K rozlíšenie dostatočné, ale nesmiete chcieť časti obrazu zväčšovať a robiť výrezy.

image

Nové funkcie v službe Messenger. FOTO: Meta

Aj naďalej tak platí, že ak chcete niekomu snímku poslať v plnej kvalite, je lepšie využiť službu na posielanie súborov, alebo snímku uploadovať na úložisko typu Google Drive alebo One Drive a poslať naň odkaz.

Pomocou Messengeru je možné posielať aj dátové súbory, zatiaľ bol dátový limit 25 MB a novo by mal byť podľa informácií Meta zvýšený na 100 MB.

Ďalšie funkcie

Ďalšou funkciou, ktorá dorazí s niekoľkými týždenným odstupom, je možnosť zdieľania albumov. Vyberiete fotky, vložíte ich ako album a všetci účastníci chatu do neho môžu snímky pridávať, nechcené mazať, vybrané sťahovať a samozrejme priamo v aplikácii prezerať. Dobrý nástroj napríklad po spoločnej akcii. Album bude až do prípadného zmazania dostupné v sekcii „Media“, vstup tak nie je nutné hľadať v dávno odplutej konverzácii.

image

Nové funkcie v službe Messenger. FOTO: Meta

Poslednou oznámenou novinkou je zdieľanie kontaktov pomocou QR kódu. Nemusíte si tak s nikým oznamovať užívateľské mená, telefónne čísla a iné identifikátory, stačí kamerou z displeja načítať QR kód.

01 - Modified: 2024-04-25 16:47:58 - Feat.: - Title: Akcie spoločnosti Meta prudko oslabili kvôli obavám ohľadom výdavkov na umelú inteligenciu 02 - Modified: 2024-04-25 13:38:28 - Feat.: - Title: Meta na hraniciach sveta AI 03 - Modified: 2024-04-22 09:06:00 - Feat.: - Title: Kým majitelia spia, Tesla vylepšuje. Nová aktualizácia prináša mnohé zaujímavosti 04 - Modified: 2024-04-12 13:00:00 - Feat.: - Title: Toxickí ľudia na Instagrame dostanú stopku. Sociálna sieť ide do boja proti vydieraniu prostredníctvom intímnych fotografií 05 - Modified: 2024-04-13 13:30:00 - Feat.: - Title: Nový portál územného plánovania uľahčí viaceré veci. Čo všetko sa dá vybaviť?
menuLevel = 2, menuRoute = style/tech, menuAlias = tech, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
26. apríl 2024 14:54