OnePlus Buds Pro 3. FOTO: OnePlus
StoryEditor

Nový vlajkový model bezdrôtových slúchadiel a smartfón od OnePlus prídu už začiatkom januára. Čo o nich vieme?

28.12.2023, 17:37
  • Čínsky výrobca elektroniky OnePlus sa chystá 4. januára odhaliť vrcholný model bezdrôtových slúchadiel Buds Pro 3.
  • Informovala o tom samotná spoločnosť prostredníctvom príspevku na čínskej sociálnej sieti Weibo.
  • Okrem toho uvedie pre čínsky trh aj smartfón OnePlus 12R.

Štvrtok 4. január bude dňom uvedenia nového špičkového modelu bezdrôtových slúchadiel čínskeho výrobcu mobilných telefónov a príslušenstva OnePlus. Tie ponesú názov OnePlus Buds Pro 3.

Informovala o tom samotná spoločnosť prostredníctvom príspevku na čínskej sociálnej sieti Weibo. Nateraz nie je jasné, či pôjde o predstavenie pre svetový alebo len čínsky trh.

O slúchadlách zatiaľ nemáme potvrdené informácie. Podľa zverejnenej snímky však vieme, že slúchadlá budú dostupné v dvoch farebných vyhotoveniach, a to v čiernej a modrej.

Ako naznačuje názov, konštrukcia bude rovnako ako u predchodcu typu do uší. Snímka potvrdzuje, že v uchu budú slúchadlá uchytené pomocou štupľov. 

Záruka kvalitného zvuku

OnePlus v príspevku uvádza, že zvuk má dosahovať úrovne vlajkových modelov. Ak sa riadime parametrami predchádzajúcej generácie, nemusí to byť ďaleko od pravdy. Buds Pro 2, ktoré boli predstavené v januári tohto roku, sú po zvukovej stránke vyladené spoločnosťou Dynaudio a ponúkli funkcie aktívneho potlačenia okolitých ruchov ANC, či priestorového zvuku.

Podľa informácií, ktoré unikli v septembri, by mal nový model priniesť vylepšenie funkcie ANC, výdrž deväť hodín na jedno nabitie a odolnosť proti postriekaniu prúdom vody IP55. O zvuk sa má postarať kombinácia dvoch vstavaných magnetov v každom slúchadle. Väčší 10,4-milimetrový bude mať na starosti hlbšie tóny, menší šesťmilimetrový výšky.

10,4 milimetra veľký woofer sa prekvapivo dočká mierneho zmenšenia oproti predchádzajúcej generácii, čo v niektorých prípadoch môže viesť ku zníženiu kvality zvuku. Negatívny trend sa týka aj rýchleho nabíjania. Kým u Buds Pro 2 ste za 10 minút nabíjania púzdra získali 10 hodín posluchu, tretí člen tejto série vám za rovnakú dobu poskytne len polovičnú výdrž.

Podľa príspevku známeho "leakra" Evana Blassa na sociálnej sieti X máme predstavu aj o obsahu balenia týchto slúchadiel. To by okrem púzdra a samotných slúchadiel malo obsahovať aj štyri veľkosti štupľov, nabíjací kábel a krátku dokumentáciu.

Tieto informácie však nie sú potvrdené a presné parametre sa dozvieme až pri predstavení. To platí aj o cene. Tá sa pohybuje pri predchodcovi na úrovni 179 eur.

Slúchadlá nebudú jediným predstaveným kúskom

V rovnaký deň je plánované aj predstavenie smartfónu vyššej strednej triedy OnePlus 12R. Portál techradar.com uvádza, že pôjde len o uvedenie pre čínsky trh. Uvedenia na globálny trh by sme sa mali dočkať 23. januára.

Procesorom by mal byť starší model Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2, ktorý poháňal vlajkové mobilné telefóny vydané prevažne v prvej polovici roku 2023. Okrem neho dostane 6,78-palcový displej so 120Hz obnovovacou frekvenciou. Na výber bude osem alebo 16 GB pamäti RAM a 128 alebo 256 GB vstavanej pamäti.

Kapacita batérie by mala dosiahnuť 5 500 mAh. Fotoaparát dostane tri snímače s rozlíšením 50,8 a dva megapixely, ktoré zapadnú skôr do strednej triedy.

01 - Modified: 2024-04-16 05:30:00 - Feat.: - Title: Sony predstavila slúchadlá a reproduktory novej série. Prinesú silný zvuk a mohutné basy 02 - Modified: 2024-04-10 05:30:00 - Feat.: - Title: Spoločnosť Nothing chystá vydanie dvojice nových slúchadiel. Unikli ich parametre 03 - Modified: 2024-03-22 11:00:00 - Feat.: - Title: Špičkové slúchadlá od populárnej značky hrajú dobre a vydržia dlho. Vzhľad a komfort sú však otázne 04 - Modified: 2024-03-19 06:30:00 - Feat.: - Title: AirPods môžu týmto slúchadlám ich puzdro iba ticho závidieť. Vašmu vrecku ale poriadne priťažia 05 - Modified: 2024-02-26 23:00:00 - Feat.: - Title: TOP slúchadlá na hudbu aj podcasty? Novinka s mimozemským dizajnom ohúri komfortom aj schopnosťami
menuLevel = 2, menuRoute = style/tech, menuAlias = tech, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
28. apríl 2024 05:34