StoryEditor

Google nafotil krásy Slovenska. Pozrite si zasnežené Vysoké Tatry

27.02.2014, 00:50
Autor:
dpidpi
Slovenský raj, Vysoké Tatry či Oravský hrad. Na skvelú dovolenku sa môžete navnadiť už aj virtuálne.

Približne pred rokom prišiel Google na Slovensko s panoramatickými snímkami Street View, ktoré zachytávajú takmer všetky mestá a aj malé obce. Táto služba 360 stupňových fotografií sa dnes o polnoci začala obohacovať o rôzne unikátne lokácie v prostredí dvoch národných parkov a Oravského hradu. Presné lokácie boli vybrané na základe hlasovania, ktoré prebehlo ešte minulý rok.

Snímky v súčasnosti obsahujú takmer celé prostredie Oravského hradu, časti vysokohorských chodníkov vo Vysokých Tatrách a niektoré úseky Slovenského Raja. Ak ste ešte nikdy neboli na Orave, nevideli ste Mengusovskú dolinu alebo Zejmarskú roklinu zo Slovenského Raja, máte jedinečnú šancu. 


Zväčšiť mapu

Porastie cestovný ruch

Virtuálne si tak môžete prejsť rôzne miesta, ktoré by vás mohli zaujať. Princíp Street View funguje aj s cieľom zvyšovania cestovného ruchu. 

Ak ste doteraz službu nevyužívali, navštívte adresu maps.google.com a následne napíšte alebo nájdite na mape napríklad Oravský Hrad. V pravo dole zoberte žltú postavičku, takzvaného Pegmana, a pustite nad modro vyznačenou oblasťou. 

Spoločnosť Google pridala do máp okrem Vysokých Tatier, Slovenského raja a Oravského hradu aj mnohé ďalšie zaujímavé miesta. „Sme radi, že Google sa pri svojom mapovaní Slovenska nezameral iba na jedinečnú prírodu Vysokých Tatier a Slovenského raja, ale ukáže aj kultúrne a historické pamätihodnosti v podobe hradov, ktorých máme na Slovensku viac ako 180,“ uviedla Marta Kučerová, generálna riaditeľka Slovenskej agentúry pre cestovný ruch.

Zväčšiť mapu

Nájdete aj Jaskyne

Do ponuky panoramatických snímok pribudli miesta ako Ľubovniansky skanzen, Spišský hrad, Kaštieľ Betliar, Múzeum Oravskej dediny, Zámok Bojnice či Nízke Tatry. Slovensko je navyše jednou z troch krajín na svete, kde Google nafotografoval aj jaskyne. Pozrieť sa tak môžete do Jaskyne Domica, Dobšinskej ľadovej jaskyne, Gombaseckej jaskyne, Ochtinskej aragonitovej jaskyne a do Jasovskej jaskyne. 

„Sprístupnené jaskyne už v minulosti vzbudzovali záujem verejnosti. Nakoľko aj svet uznal ich hodnotu a zaradil jaskyne Slovenského krasu a neskôr Dobšinskú ľadovú jaskyňu medzi svetové prírodné dedičstvo UNESCO, privítali sme možnosť využiť tento projekt za účelom zvýšenia povedomia,” uviedol Ján Zuskin, riaditeľ Správy slovenských jaskýň.

Kompletný zoznam nových lokalít zo Street View

TOP 3 lokality:

Vysoké Tatry

Slovenský raj

Oravský hrad  

 

Lokality z top desiatky:

Bardejov

Kaštieľ Betliar

Spišský hrad

Zámok Bojnice

 

Ďalšie lokality:

Aquapark Tatralandia

Banská Štiavnica

Banskoštiavnické tajchy

Danubiana

Gino Paradise Bešeňová

Holidaypark Kováčová

Hrad Červený Kameň

Jazierka Lásky

Kúpele Bojnice

Kúpele Sklené Teplice

Kúpele Sliač

Ľubovniansky skanzen

Meander Thermal Park Oravice

Mohyla generála M. R. Štefánika

Múzeum slovenskej dediny

Múzeum ukrajinskej kultúry Svidník

Múzeum oravskej dediny

Múzeum Slovenských národných rád Myjava

Nízke Tatry

Obec Viničky

Popradské pleso

Skanzen Humenné

Slovenské poľnohospodárske múzeum v Nitre

Spa & Aquapark Turčianske Teplice

Štadión FC Spartak Trnava

Štadión MŠK Košice

Štadión MFK Žilina

Trebišov

Viniansky hrad

ZOO Bojnice

 

Jaskyne:

Dobšinská ľadová jaskyňa

Gombasecká jaskyňa

Jaskyňa Domica

Jasovská jaskyňa

Ochtinská aragonitová jaskyňa 

 

Pokiaľ narazíte na zaujímavé snímky, zašlite nám ich na adresu: Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.



Zväčšiť mapu

Snímky: Google Street View

01 - Modified: 2009-04-09 16:27:21 - Feat.: 0 - Title: Názor: Karikatúry a boj dvoch svetonázorových prúdov
01 - Modified: 2024-04-09 13:16:36 - Feat.: - Title: Fotobomba plná rozkošnosti. Zlatý retríver skončil na stovkách záberov Street view po tom, čo prenasledoval fotografa 02 - Modified: 2024-04-05 12:30:00 - Feat.: - Title: Google bude opäť brázdiť slovenské ulice, navštívi všetky kraje. Pozri sa, kde a v ktorých mestách ho už čoskoro uvidíš 03 - Modified: 2023-03-29 14:58:24 - Feat.: - Title: Známe auto od Googlu navštívi onedlho Slovensko. Tieto mestá opäť zmapuje 04 - Modified: 2022-05-27 11:47:01 - Feat.: - Title: Po Japonsku a Poľsku sme boli treťou krajinou s unikátnymi zábermi v Street View. Takto služba začínala 05 - Modified: 2022-04-06 14:16:38 - Feat.: - Title: Dokumentaristka Lacková: Rómovia boli obeťami vojny, ale vôbec sa nevie, že boli aj partizáni
menuLevel = 2, menuRoute = style/tech, menuAlias = tech, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
20. máj 2024 07:57