StoryEditor

Najlepšie webové stránky pre vašu kariéru

23.09.2012, 00:00
Autor:
stl, apnstl, apn
Tipy, ktoré vás pripravia na pohovor či prehľad netradičných povolaní. Sem sa oplatí kliknúť.

Redaktori portálu Forbes pripravili na základe veľkej ankety zoznam 75 najlepších webových stránkach, na ktorých sa skloňuje zamestnanie či kariéra. My sme pre vás vybrali 15 najzaujímavejších.

About.com/Careers
Portál pod patronátom The New York Times ponúka široké spektrum informácií pre tých, čo si hľadajú prácu, ale aj pre tých, ktorí túžia po úspešnejšej kariére. V článkoch sa dozviete všetko počínajúc radami ako vychádzať so šéfom až po otázky, ktoré by ste svojim zamestnancom rozhodne klásť nemali. Okrem toho tam nájdete prelinkovanie na mnoho ďalších užitočných stránok.

 

Big Interview
Táto stránka vás dokonale pripravý na prijímací pohovor. Teda minimálne na interview v angličtine. Interaktívnou formou sa môžete zlepšovať, dostanete tiež mnoho užitočných tipov. Pripravte sa však na to, že za stiahnutie príslušného programu budete musieť zaplatiť.

 

Blogging 4 Jobs
Blogging4Jobs.com je online platforma pre manažérov, vedúcich, pracovníkov ľudských zdrojov a náborových profesionálov, ktorým pomáha zorientovať sa v trendoch pri hľadaní zamestnancov. Navyše s veľmi dobre zvládnutou grafikou.

 

Career Girl Network
Ako už samotný názov napovedá, táto stránka je primárne určená najmä nežnejšiemu pohlaviu. Ženám pomáha budovať si sieť kontaktov, no nezabúda ani také "maličkosti" ako tipy, čo si obliecť na pohovor či konferenciu, alebo ako postupovať pri vyjednávaní v práci.


Dice
Stránka je venovaná predovšetkým zamestnaným v oblasti technológií. Našinec síce veľmi nevyužije možnosť nájsť si prácu (keďže je orientovaná na americký trh), ale novinky z oblasti technológií a tipy, ako sa v tomto prostredí čo najlepšie presadiť, určite áno.


Enternship
Stránku zameranú najmä na študentov a absolventov založil v roku 2009 čerstvý absolvent Oxfordskej univerzity Rajeeb Dey. Ponúka prehľad pracovných možností, ale aj stáží či výmenných pobytov. A to nielen vo Veľkej Británii a USA, ale aj vo Francúzsku, Nemecku či v Indii.


Escape the City

Dvaja bývalí konzultanti londýnskej pobočky spoločnosti Ernst & Young Rob Symington a Dom Jackman založili pred troma rokmi zaujímavú stránku. Na nej ponúkajú bankárom, právnikom či finančníkom možnosť prepnúť na menej frustrujúce povolanie, ktoré ich bude napĺňať. Ich blog obsahuje profily ľudí, ktorí sa rozhodli zmeniť  hektické zamestnanie, zaregistrovaní členovia tiež týždenne dostávajú zoznam voľných pozícií v startup-och, charite či sociálne zameraných odvetviach.


Glass Door

Glassdoor vytvára komunitu, vďaka ktorej sa môžete pozrieť rôznym spoločnostiam pekne zblízka "na zúbok". Zamestnanci môžu anonymne kritizovať veci, ktoré sa im v rámci konkrétnej firmy nepáčia, odhaliť zákulisie pohovorov či si pokojne rypnúť aj do šéfa.


Idealist

Najväčšia americká platforma pre neziskové zamestania a aktivity. Zahŕňa ponuku dobrovoľníckych pozícií, firmám radí, ako sa dajú neziskové aktivity zaradiť do každodennej agendy. A mohla by poslúžiť ako inšpirácia pre podobnú iniciatívu v našich končinách.

 

Intern Sushi
Hlavným cieľom stránky Intern Sushi je spájať talentovaných ľudí s úspešnými spoločnosťami na multimediálnej platforme. Ktokoľvek môže na stránku nahrať svoje prezentačné video, kde odhalí mieru svojich schopností a intencie, na základe ktorých si ho môže vybrať jeho potenciálny zamestnávateľ.

 

KindredHQ
KindredHQ je určený najmä pre tých, ktorým sa zunoval klasický pohľad na interného zamestnanca s fixnou pracovnou dobou od 9.00 do 17.00. Stránka ponúka tipy a príležitosti pre nezávislých zamestnancov, startupy či freelancerov. Má tiež ambíciu byť online komunitou, v ktorej si práve takto zamestnaní ľudia budú vymieňať postrehy a skúsenosti. A prináša tiež, samozrejme, aj inšpiratívne príbehy tých, ktorí svoju prácu snov už našli.

 

LinkedIn
Momentálne pravdepodobne absolútna top stránka v oblasti zamestania a kariéry. Najväčšia profesionálna sieť, ktorá má vyše 175 miliónov členov v 200 krajinách po celom svete, je založená na jednoduchom princípe - spájať ľudí na základe ich profesie a tým im umožniť rozširovať si sieť kontaktov. Zaregistrovať sa môžete zadarmo, mnohé spločnosti ju využívajú na hľadanie potenciálnych zamestnancov.

 

No Joe Schmo
Stránka No Joe Schmo vás zoznámi s povolaniami, po ktorých túžite (napríklad dizajnér húsenkových dráh v zábavných parkoch), s takými, nad ktorými sa možno pozastavíte (zápasník s aligátormi) až po také, o existencii ktorých ste ani netušili (maliar špinavých okien v aute). Príbehy mužov a žien, ktorí vykonávajú tú najpestrejšiu zmes povolaní.

 

The Wall Street Journal Careers
Prestížne noviny The Wall Street Journal zastrešujú aj stránku venovanú prednostne kariére. Okrem prepojenia na iné sekcie na webe novín na nej nájdete články, ktoré sa venujú problematike kariéry a zamestnania z rôznych uhlov pohľadu.


Zdroj: forbes.com

menuLevel = 2, menuRoute = style/tech, menuAlias = tech, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
20. september 2024 04:40