Pavol Habera v kultúrnom magazíne Za scénou. FOTO: Michal Růžička, MAFRAFOTO: Michal Růžička, Mafra
StoryEditor

Odmietli mi v rádiu vianočnú pieseň. Vraj je pre Čechov príliš americká, hovorí Habera v rozhovore

12.12.2023, 14:34
  • Šesťdesiat a štyridsať rovná sa sto. Súčet dvoch veľkých výročí stál za vznikom názvu nového turné Paľa Haberu a kapely Team Tour 100.
  • Séria koncertov odštartuje v máji 2024 v Pardubiciach a oslavovať sa bude okrem štyridsiatich rokov Teamu aj Haberova šesťdesiatka.
  • Počty to kvôli covidovej pandémii nie sú úplne presné, sám spevák však v rozhovore pre idnes.cz hovorí: „Keď si covid robil, čo chcel, tak my si tiež budeme robiť, čo chceme. Nenecháme si tú oslavu ujsť a snáď to ľudia ocenia.“

O rok budete mať po veľkom koncerte v O2 aréne. Kde sa vidíte?

Asi budem dlho spať, pretože s kapelou zostaneme hore až do rána, teda za predpokladu, že koncert dopadne dobre… Ale on dopadne dobre. Ja vždy hovorím: dajte nám plnú halu ľudí a ono to bude dobré, roky skúseností nezaprieme.

Ako sa po šesťdesiatke prebúdza z dlhých nocí? Ide to?

Musíte piť správny alkohol a v správnom množstve. Ja mám výhodu, že som sa u babičky na južnom Slovensku zošrotoval v pätnástich takým spôsobom, že mám blok na celý život. Absolútne to vyriešilo môj vzťah k alkoholu. Presne viem, kde mám mieru a presne viem, čo si mám dať.

Čo znamená?

Tak dva poháriky whisky a môžem s tým pokojne sedieť celú noc a počúvať kamarátov, debatovať.

Keď vek človeka začína šestkou – prinesie to niečo nové?

Tých prvých päť sekúnd, keď som sa fotil s tortou a dával to na Instagram, bolo divných. Teraz už mi ale ťahá na 62 a zistil som, že je to úplne rovnaké, ako keď mi bolo štyridsať. Ide o psychické nastavenie. Niekoľko rokov už nefajčím a dosť športujem, behám, občas si nechám niečo opraviť na svojej telesnej stránke (smeje sa)… Úprimne, mám pocit, že som na tom kondične lepšie ako v päťdesiatich.

Dve tretiny života ste strávili s Teamom. Tomu by ste možno v dvadsiatich neverili.

Je šialený fakt, že sme spolu vydržali takú dobu napriek všetkým vlnám. A že to more bolo občas veľmi rozbúrené.

Naozaj? Kedy?

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 87% na dočítanie.
01 - Modified: 2024-03-19 13:50:00 - Feat.: - Title: KVÍZ Viete, ktoré známe osobnosti si kúpili druhý domov a kde? Otestujte sa! 02 - Modified: 2023-02-11 07:00:00 - Feat.: - Title: Daniela Peštová a Pavol Habera: Začínali sme ako outsideri 03 - Modified: 2022-02-27 11:14:03 - Feat.: - Title: Na vojnu na Ukrajine reagujú známe osobnosti. Habera: Hanba vám, Putin! 04 - Modified: 2021-12-21 10:59:14 - Feat.: - Title: TOP výber slovenských piesní, ktoré ti už onedlho budú píliť uši. Jedna pôvodne ani nebola vianočná 05 - Modified: 2021-12-20 15:01:01 - Feat.: - Title: Finálové prekvapenie v SuperStar. Habera sa obul do ministerky, adresoval jej ostrý odkaz
menuLevel = 2, menuRoute = style/kultura, menuAlias = kultura, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
05. máj 2024 14:32