Na akcii sa predstaví aj legendárne duo Ružoví Kovboji, ktoré spája extrémnu elektroniku s humorom. SNÍMKA: Ružoví Kovboji
StoryEditor

Audio-vizuálne experimenty, netopiere aj nové svety. Bratislavu čaká unikátna akcia

11.05.2022, 13:45
Autor:
redred
  • Do bratislavy mieri festival experimentálneho audio-vizuálneho umenia. Uvedie sa pod názvom „Hradby Samoty Bratislava Intermezzo“.
  • Po dvanástich rokoch existencie ponúka výber osvedčených mien z histórie festivalu i predstavenie nových hudobných projektov a prístupov.
  • Akcia, ktorá sa uskutoční v klube Fuga, 12. až 14. mája a v A4 – priestore súčasnej kultúry 13. a 14. mája.
  • Ponúkne viac ako 25 predstavení v žánroch ako dark ambient, drone, industrial, noise, hardcore techno, batcave, rhythmic noise a ďalších.

Pod záštitou vydavateľstva experimentálnej  hudby Urbsounds budú môcť návštevníci Fugy už tento štvrtok počuť i vidieť projekty ako experimentálnu elektroniku od Dead Janitor, hlukový projekt Drén, minimal techno od Makkatu, ale aj českého hudobníka menom Bolehlav, ktorý vydal svoj digital-hardcore debut u francúzskeho labelu Audiotrauma.

Netopiere sa prebúdzajú

Okrem týchto projektov sa predstaví aj legendárne duo Ružoví Kovboji, ktoré spája extrémnu elektroniku s humorom. Piatková a sobotná párty vo Fuge sa začne po 21. hodine a bude pokračovať až do rána. V piatok pod kuratelou kolektívov Batcave, Sunless a Nightcall sa predstavia Saint Mark, Broken Character, Hellhound, Stained, Wormwood a Computerboy. Batcave party majú v Bratislave tradíciu už od roku 1996.

V piatok vo Fuge očakávajte večer plný gotiky, post-punku, ebm, minimal synthu, darkwave ale aj techna. Sobotná noc vo Fuge bude v hlavných úlohách od zástupcov kolektívu Lazy Bastards soundsystem, a to menovite Bartek, Maraki, Minkz, Drakh, Shutcoo, a ako hosť vystúpi aj Predskokan Otrok – nový tanečno experimentálny IDM/techno projekt od známeho hudobníka Mira Tótha. V sobotu sa vo Fuge dočkáme zvukov hardcore techna, idm, breakcore, a raveu.

Medzi 18. hodinou a polnocou sa v priestoroch A4 predstaví medzinárodná zostava hudobníkov a mnoho zásadných projektov. Vystúpi švédsky In Slaughter Natives - projekt aktívny od roku 1987 vydaný kultovým vydavateľstvom Cold Meat Industry, ktorý ovplyvnil mnoho hudobníkov svojím prístupom k industriálnej hudbe.

Lákavý hudobný mix

Japonská noise-vizuálna aktivistka Kumo No Kanata alias Jiku777 odohrá extrémny hlukový set s autorskou projekciou. Po 12 rokoch príde na Slovensko aj český skladateľ Vladimír Hirsch s jeho industrialno-neoklasickým projektom Skrol.

V A4ke si zahrá aj belgický Empusae s mixom organického ambientu a rituálnej elektroniky kombinujúci zvuky z vesmíru, miest ale aj pralesov, či francúzsky projekt Flintt Glass, ktorý je jedným z najinovatívnejších hudobníkov v elektronických štýlov ako IDM, industriálny rytmický noise, či organický dark ambient.

Niekde na hranici drone/jazz/ambientu sa nachádza aj poľský hudobník Artur Ruminski s gitarou a plným kufrom efektov. Jeho poľskí kolegovia z projektu Bon odprezentujú ich poňatie rituálnej hudby, kde sa mieša východ so západom a sever s juhom s použitím hrdelných spevov a doprovodom inštrumentami ako tibetské spievajúce misy, gongy, píšťaly, rôzne perkusie, bubny, flauty, saxofón alebo sitár z Perzie. Dark ambient budú zastupovať nórsky projekt Svartsinn a slovenský Phragments.

01 - Modified: 2024-05-07 16:00:00 - Feat.: - Title: Eurovízia v tieni vojny. Usporiadateľské mesto Malmö sa opevňuje kvôli izraelskej speváčke 02 - Modified: 2024-05-06 11:45:02 - Feat.: - Title: Britney opäť plní bulvárne plátky. Po hádke s partnerom zasahovala ambulancia 03 - Modified: 2024-05-04 19:53:29 - Feat.: - Title: Prirovnávajú ju k ABBE. Oslavná pesnička na Kima je hitom TikToku 04 - Modified: 2024-04-26 22:00:00 - Feat.: - Title: Jana Kirschner: V Británii sa mi vyčistili hodnoty. Tu vláda robí likvidačné opatrenia proti kultúre a ľuďom 05 - Modified: 2024-04-19 14:36:28 - Feat.: - Title: Taylor Swift vydala nový album. The Tortured Poets Department priniesol 31 nových skladieb a rozbíja internet
menuLevel = 2, menuRoute = style/kultura, menuAlias = kultura, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
08. máj 2024 18:51