StoryEditor

Filmové MTV ovládol druhý diel hitu Hry o život

14.04.2014, 10:40
Autor:
tasrtasr

Sci-fi triler Hry o život: Skúška ohňom získal v noci nadnes na filmových cenách MTV hlavnú cenu za najlepší celovečerný film roka a pozbieral tiež ceny za najlepšie herecké výkony. Jennifer Lawrence a John Hutcherson získali za svoje úlohy Katniss a Peeta, ktorí bojujú o život, aby dali utláčanej spoločnosti nádej, ceny za najlepší ženský a mužský herecký výkon. Druhý diel filmovej ságy Hry o život nakrútený podľa rovnomennej literárnej predlohy porazil dokonca aj tohtoročný najlepší oscarový film 12 rokov otrokom.



O víťazoch filmových cien MTV rozhodovalo publikum na internete a hlasovanie pokračovalo aj počas väčšej časti slávnostného galavečera, ktorý sa uskutočnil v Los Angeles. Filmové ceny MTV sú príležitosťou pre filmových fanúšikov vybrať si svojich favoritov - na rozdiel od väčšiny ocenení filmového sveta, o ktorých rozhodujú odborníci.

Idol tínedžerov Zac Efron prevzal cenu za najlepšie vystúpenie "bez košele", ktorú prevzal štýlovo hore bez. Za najlepší bozk hlasujúci zvolili ten, o ktorý sa podelila trojica Will Poulter, Jennifer Anistonová a Emma Robertsová v komédii My sme Millerovci.

Moderátor večera, 50-ročný O'Brien, bol viditeľne starší ako väčšina ocenených i divákov v publiku, konštatovala agentúra Associated Press. V hudobnej časti programu zaspievali Rihanna a Eminem, ktorí sa v lete vydajú spoločne na turné, duet The Monster. Prítomní tiež vzdali poctu hercovi Paulovi Walkerovi, známemu z filmov Rýchlo a zbesilo, ktorý zahynul vlani pri havárii v aute.
      
Víťazi 22. ročníka filmových cien MTV:
- Film roka: Hry o život: Skúška ohňom
- Najlepší ženský herecký výkon: Jennifer Lawrence (Hry o život: Skúška ohňom)
- Najlepší mužský herecký výkon: Josh Hutcherson (Hry o život: Skúška ohňom)
- Prelomový herecký výkon: Will Poulter (My sme Millerovci)
- Najlepší bozk: Emma Roberts, Jennifer Aniston a Will Poulter (My sme Millerovci)
- Najlepšia bitka: Orlando Bloom a Evangeline Lilly s ohyzdami vo filme Hobit: Smaugova pustatina
- Najlepší komediálny výkon: Johan Hill (Vlk z Wall Street)
- Najlepší výkon bez košele: Zac Efron (Ne/zadaní/)
- Najlepší lotor: Mila Kunis (Cesta do krajiny Oz)
- Najlepšia filmová premena: Jared Leto (Klub poslednej nádeje)
- Najlepší hudobný okamih: Vystúpenie Backstreet Boys, Jaya Baruchela, Setha Rogena a Craiga Robinsona, vo filme To je koniec!
- Najlepšie vystúpenie v medailóniku: Rihanna (To je koniec!)
- Obľúbená postava: Tis v podaní Shailene Woodley (Divergencia)
- Najlepší desivý výkon: Brad Pitt (Svetová vojna Z)
- Najlepšia dvojica vo filme: Vin Diesel a Paul Walker ( Rýchlo a zbesilo 6)
- Trapný okamih: Leonardo DiCaprio (Vlk z Wall Street)
- Najlepší hrdina: Henry Cavill (Muž z ocele)
- Cena pre priekopníka: Channing Tatum
- Generačná cena: Mark Wahlberg

01 - Modified: 2006-04-05 21:39:26 - Feat.: 0 - Title: Bahamský prokurátor soudí, že lze vydat Koženého
01 - Modified: 2023-11-21 15:17:41 - Feat.: - Title: RECENZIA Odhalili kruté začiatky brutálnych hier. Balada o hadoch a vtáčatkách je pre fanúšikov povinnou jazdou 02 - Modified: 2023-09-21 10:00:00 - Feat.: - Title: VIDEO Sleduj nadupaný trailer k prequelu Hunger Games. Balada o hadoch a vtáčatkách vyzerá naozaj skvele 03 - Modified: 2023-04-28 09:09:20 - Feat.: - Title: VIDEO Pozri si prvý trailer k novému filmu zo sveta Hunger Games. Čo všetko vieme o chystanej Balade o hadoch a vtáčatkách? 04 - Modified: 2015-11-24 07:08:22 - Feat.: - Title: Humoru vzdorné, smiechu odolné. Posledné Hry o život 05 - Modified: 2015-07-26 19:44:20 - Feat.: - Title: Hry o život sú na konci. Pozrite si prvý trailer
menuLevel = 2, menuRoute = style/kultura, menuAlias = kultura, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
29. september 2024 04:17