StoryEditor

Depeche Mode opäť u nás

22.06.2009, 00:00
Na Slovensku po troch rokoch opäť lámu rekordy. Už dnes sa s novinkou Sounds Of The Universe predstavia na Štadióne Interu.
Nemusíte sa strachovať, že si kvôli hroziacim búrkam túto legendu nevychutnáte. "Koncert Depeche Mode sa odohrá za každého počasia s výnimkou silnej búrky s bleskami, resp. krupobitím,“ uisťuje HN Zuzana Habodászová z agentúry XL Promotion. Ponáhľajte sa, k dispozícii je ešte posledných pár lístkov na státie. "Státie pod pódiom a sedenie sú už vypredané,“ dodáva Habodászová.

Nočná šou
Slovensko zajtra zažije ďalší z hudobných vrcholov tohto leta. V rámci turné Tour Of The Universe sa na už druhýkrát pred slovenským publikom predstaví britská legenda na čele s Davom Gahanom. Ešte predtým, ako sa Bratislava ponorí do "vesmírnych zvukov“, postaví sa na pódium slovenská skupina Lavagance. Hviezda večera by sa mala na pódiu ukázať až krátko po deviatej. "Požiadavkou Depeche Mode je, že sa koncert začne až po tom, čo sa úplne zotmie,“ hovorí Habodászová. Fanúšikovia sa môžu tešiť na 90 až 120 minút toho najlepšieho z novinky aj z ostatných trinástich albumov skupiny. Po koncerte ešte nasleduje oficiálna Depeche Mode Afterparty, ktorá sa uskutoční v Športovej hale na Pasienkoch. Záujemcovia si lístky budú môcť kúpiť aj na mieste koncertu.

Na bratislavskom Interi nevystúpia Depeche Mode prvýkrát. Vystúpili u nás už v roku 2006. Počas troch rokov sa zmenili aj požiadavky hudobníkov na organizátorov koncertu. Namiesto 150 ľudí stačí Depeche Mode, aby ich obsluhovalo len 70-členný štáb. Aj kamiónov a autobusov na prepravu svojich vecí a techniky je menej. Rádovo menej chcú aj uterákov - tentoraz im stačí len 120 kusov. "Medzi zvláštnymi požiadavkami skupiny je napríklad aj zákaz fajčiť v celom areáli štadiónu,“ dodáva.

Komplikácie
Zatiaľ posledné, štrnáste turné britských muzikantov, odštartovalo v máji v Izraeli. Od začiatku ho však sprevádzali zdravotné problémy frontmana Dava Gahana. S podozrením na gastroenteritídu speváka už 12. mája hospitalizovali. Testy však odhalili malígny tumor na močovom mechúre - našťastie len v počiatočnom štádiu. Lekári mu tumor úspešne vyoperovali a naordinovali odpočinok. Kapela preto musela turné prerušiť, koncerty od 12. mája do 7. júna však odohrajú v náhradných termínoch.

Depeche Mode predali od svojho vzniku v roku 1980 vyše 75 miliónov albumov po celom svete. Medzi ich najznámejšie skladby patrí napríklad Just Can't Get Enough, People Are People, Personal Jesus, Enjoy the Silence, I Feel You či Condemnation.


Infobox:
Depeche Mode Tour Of The Universe
Kedy: 22. júna od 19.00 hod.
Kde: Inter Štadión, Bratislava
Lístok: státie - 49 eur

menuLevel = 2, menuRoute = style/kultura, menuAlias = kultura, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
28. september 2024 17:32