Na veľtrhu EuroCucina išla firma ešte ďalej a pochválila sa unikátnym dizajnom. Chladničky, práčky, umývačky aj rúry majú minimalistický dizajn s rovnými líniami, ktoré dokonale zapadnú do kuchynskej linky a nerušia. Snímka: SAMSUNG
StoryEditor

Domácnosti šité na mieru: Tieto kuchyne reflektujú dobu, ktorú aktuálne žijeme

17.08.2022, 00:00
  • Slávny Salone del Mobile oslávil 60. narodeniny a nenechal si to ujsť nik, kto v nábytkárskom a dizajnérskom svete niečo znamená.
  • A nechýbala ani redakcia prečo nie?!
  • Prečítajte si, čo všetko nás v hlavnom meste módy a dizajnu v talianskom Miláne zaujalo.

Slávny nábytkársky veľtrh má za sebou ťažké roky. Poznačila ich, samozrejme, pandémia, v roku 2020, keď bol svet vystrašený na maximum, sa výstava zrušila a vlani sa konala iba v poriadne oklieštenej forme. Nadšenci bývania sa tak už nevedeli dočkať nového jubilejného ročníka. Milánčania totiž chceli šesťdesiatku osláviť veľkolepo a ohlasy hovoria, že sa im to aj podarilo.

Do Milána prichádzam v nedeľu, dva dni pred začiatkom veľtrhu. Pozvánku do redakcie mi zaslala spoločnosť Samsung, ktorá dôvody tajila, ale tak ako sme pri nich zvyknutí, vedeli sme, že chystajú niečo veľkolepé. Nedeľný večer bol v Miláne pokojný, turisti, ktorí zamierili do metropoly severného Talianska, postupne končili svoje víkendové výlety.

Domáci však hovorili, že jeden z najväčších návalov roka sa začne na druhý deň. Ubytovanie bolo vraj beznádejne vypredané, hoci ceny išli na nasledujúcich pár dní výrazne hore. V pondelok sa začalo všetko rozbiehať. Uličky vo viacerých častiach Milána lákali do showroomov dizajnérskych a architektonických štúdií.

Na odporúčanie miestnych som zamierila do časti Brera. Je to iba kúsok od slávneho Duoma, pár krokov od nákupovchtivých turistov, ktorí sa nevedia nabažiť nových kabeliek, tenisiek a hodiniek z luxusných obchodov. Človek by ani nepovedal, že o dve-ti ulice ďalej vládne úplne iný „vibe“.

Vydláždené uličky Brery lemujú štýlové kaviarničky a rodinné reštaurácie, kde vysedávajú hlavne domáci Milánčania. A ešte módne butiky, šperkárstva, nábytky. Nie však notoricky známych luxusných značiek, ale väčšinou miestnych tvorcov. A okrem toho antikvariáty, koncept story a maličké galérie.

Pokým je časť okolo Duoma symbolom honosného konzumu, tak toto je elegantné miesto plné drobných radostí, nápadov a trendov, ktoré hýbu svetom dizajnu. Počas Salone del Mobile sa mnohé predajne a showroomy menia na improvizované výstavisko.

Na mieste stretávame dizajnérov, všetci sú pripravení odpovedať na otázky novinárov, zákazníkov aj ľudí z fachu, ktorí prišli do Milána nasávať inšpiráciu. Na chodníkoch sú najnovšie stoličky aj komody v extravagantných farbách a tvaroch. K večeru sa otvárajú nádvoria palácov a záhrady, kde svoje inštalácie postavili mnohé značky.

Časť z nich je prístupná verejnosti, časť je len na pozvánky vyvolených a rozbiehajú sa v nich párty, kde prosecco tečie potokom. V Brere a rovnako ešte aj v ďalších častiach Milána štartuje neoficiálne 60. ročník Salone del Mobile, brány výstaviska sa otvárajú už na druhý deň a na týchto miestach cítite, že Milánčania sa pripravili famózne.

Ráno treba odísť z hotela čo najskôr, prízvukujú mi skúsenejšie kolegyne novinárky. Na milánskom veľtrhu sú už pätnástykrát a vedia, čo hovoria. Metro bude preplnené, ak sa nedostaneme do prvého, druhého, máme problém. Ešteže sme si dali časovú rezervu, pretože výstavisko sa nachádza na konečnej, na samom kraji mesta.

Brány Salone sa mali otvoriť o desiatej, ale organizátori vedia, že návštevníkov musia púšťať priebežne, inak by spôsobili totálny kolaps. Všetko sme zvládli a po krátkom rozkukaní mierime do stánku Samsungu, nedočkaví, čo nové táto juhokórejská firma pripravila. Z predchádzajúcich rozhovorov sme už tušili, že témou budú kuchyne.

V galérii si pozrite ukážky najnovších trendov: 

Nachádzame sa teda v sekcii EuroCucina a Samsung sa prezentuje svojím novým prístupom k domácnostiam, respektíve k domácim spotrebičom na mieru. Už všetci tušia, že v hre budú opäť smart vychytávky, umelá inteligencia, ale aj niečo navyše.

Na mieru

Najväčšia pozornosť sa sústredí na vylepšené kuchynské aj iné spotrebiče v štýlových farbách, s najmodernejšími funkciami a luxusnou povrchovou úpravou. Horúcou novinkou sú práčky a sušičky Bespoke AI a séria kuchynských spotrebičov.

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 65% na dočítanie.
01 - Modified: 2022-08-11 10:04:00 - Feat.: 1 - Title: Gigantický televízor od LG vydáva zvuk priamo z obrazovky. Stáť má vyše 25-tisíc eur 02 - Modified: 2022-08-05 22:01:00 - Feat.: 1 - Title: Je extra rýchle nabíjanie mobilu pre batériu škodlivé? Evolúcia priniesla dôležité zmeny 03 - Modified: 2022-08-02 16:21:39 - Feat.: 1 - Title: Otestovali sme horúcu novinku za 200 eur. Slúchadlá ponúkajú dobrý zvuk, no nevyhlo sa im pár chýb
01 - Modified: 2024-04-15 11:24:33 - Feat.: - Title: Samsung získa od Spojených štátov miliardy dolárov, má rozšíriť závod na výrobu polovodičov v Texase 02 - Modified: 2024-04-15 07:30:02 - Feat.: - Title: Predaj iPhonov klesá. Apple zaostáva v predajoch smartfónov za Samsungom 03 - Modified: 2024-04-15 14:00:00 - Feat.: - Title: Keď sa stavba "zvrhne", a tým do seba všetko zapadne: Táto premena chalupy na domov vás doslova nadchne 04 - Modified: 2024-04-11 08:19:21 - Feat.: - Title: Na tovar z Temu sme sa dívali s hrôzou. Značková konkurencia je úplne inde 05 - Modified: 2024-04-12 22:00:00 - Feat.: - Title: Vyklápací smartfón, ktorý stojí polovicu ceny Z Flipu od Samsungu? Áno, ale nákup nebude jednoduchý
menuLevel = 2, menuRoute = style/dizajn, menuAlias = dizajn, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
16. apríl 2024 23:26