Na prehliadku módneho domu Chanel dorazila aj brazílska modelka Gisele Bündchen.Reuters
StoryEditor

Kuba zažila prvú módnu prehliadku vôbec. Luxusom dráždil Chanel

04.05.2016, 16:30
Autor:
TASRTASR

Chanel sa v noci nadnes stal prvým módnym domom, ktorý zorganizoval módnu prehliadku na Kube, informovala agentúra AP. Prehliadka sa konala pod holým nebom na bulvári Paseo del Prado, ktorý je jednou z hlavných dopravných tepien Havany. Letným módnym kreáciám - v elegantnom štýle art deco či inšpirovaným predrevolučnou Kubou - sa v publiku prizerali známi návrhári a modelky, ale nechýbali ani kubánske hviezdy, ako členovia skupiny Gente de Zona a speváčka Omara Portuondo.



Módna šou za zvukov kubánskej hudby trvala 25 minút a stala sa súčasťou prelomových udalostí, ktoré ostrov odnedávna zažíva vrátane marcovej návštevy prezidenta USA Baracka Obamu, koncertu skupiny Rolling Stones či nakrúcania ďalšieho zo série akčných filmov Rýchlo a zbesilo. Samotný módny dom Chanel privítal možnosť predstaviť svoju letnú kolekciu na takom nezvyklom mieste, akým je Kuba.

Radosť z toho, že sa ich krajina otvára svetu, prejavili aj mnohí Kubánci, ktorí sa prehliadke prizerali z okien a balkónov bytov na Paseo del Prado alebo priamo na ulici. "Konečne sa svet otvára Kube. Všetci chcú spoznať zakázané ovocie, všetci ho chcú objaviť, vychutnať si ho, užiť a preskúmať," uviedla na prehliadke Mariela Castrová, dcéra kubánskeho prezidenta Raúla Castra, ktorá je prezidentkou Národného centra pre sexuálnu výchovu. Vystavovanie elegancie a bohatstva na obdiv však časť Kubáncov dráždi: sú rozčarovaní tým, že Kuba zlyhala v snahe dodržať revolučné sľuby o sociálnej rovnosti.

Samotnú prehliadku módneho domu Chanel sprevádzali prísne bezpečnostné opatrenia. Všetci nepozvaní hostia boli vykázaní za zátarasy, okolo ktorých hliadkovali policajti v uniformách i civile. "Je to hanba, že nám nedovolia ísť bližšie," uviedol podľa agentúry AP Kubánec Reinaldo Fonseca, ktorý sa ako model snaží preraziť v módnom biznise.  

Po prehliadke sa konala párty na havanskom námestí Plaza de la Catedral, ktoré sa zmenilo na pláž s veľkým barom a tanečnou plochou. Kreatívny riaditeľ domu Chanel, 82-ročný Karl Lagerfeld, sa na párty priviezol vo veteráne Ford Fairlane z roku 1957.

01 - Modified: 2022-05-11 15:44:58 - Feat.: - Title: HN24: Ďalší výbuch na Havane. Hlásia zranených 02 - Modified: 2017-09-01 11:33:29 - Feat.: - Title: Marilyn Monroe presne vedela, čo treba robiť, aby vyzerala dobre. Tu sú jej beauty tipy! 03 - Modified: 2016-03-21 16:15:33 - Feat.: - Title: Obama sa stretol s Raúlom Castrom. Chcú diplomaticky zblížiť svoje krajiny 04 - Modified: 2016-03-21 06:46:39 - Feat.: - Title: Obama je na historickej návšteve Kuby, s rodinou si prezrel centrum Havany 05 - Modified: 2016-03-17 05:10:57 - Feat.: - Title: Obama sa chystá po návšteve Kuby na historický prejav
menuLevel = 2, menuRoute = style/byvanie, menuAlias = byvanie, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
17. máj 2024 07:41