Hráči Slovana síce dobre rozohraný duel do víťazného konca nedotiahli, aj tak sa však môžu radovať z postupu. FOTO: TASR/P. Neubauer
StoryEditor

Z jasnej záležitosti infarktová zápletka. Postup Slovana sledoval aj kanonier Polievka s majiteľom klubu

01.08.2023, 23:12
  • Vďaka garancii európskej pohárovej jesene by do rozpočtu Slovana mali od UEFA prísť minimálne tri milióny eur.
  • Rozpočet belasých sa odhaduje zhruba na 20 miliónov eur.
  • Posledné dve predchádzajúce sezóny hral Slovan zakaždým skupinovú fázu Európskej konferečnej ligy.

Dlho to vyzeralo na pokojný a zároveň postupový večer v belasej réžii. Futbalisti nášho úradujúceho majstra ŠK Slovan Bratislava viedli v 66. minúte nad HŠK Zrinjski Mostar už 2:0 a na tribúnach zavládla oslavná nálada.

Domáci tím viedol po presných zásahoch Čavriča a Zuberua, dobre kombinoval a do vážnejších šancí Bosniakov ani nepúšťal. Konečne postup s prehľadom, povedala by si väčšina fanúšikov v hľadisku.

Tak to však napokon opäť raz nebolo. Keď v 75. minúte po rohu presne hlavičkou zavesil pod brvno stopér hostí Hrvoje Barišič, nad Tehelné pole sa vkradol prvý mrak drobnej neistoty. Diváci sa však naďalej bavili a boli minimálne 12. ak nie rovno aj 13. hráčom domácich.

image

Slovan si skomplikoval záver zápasu. Po remíze však postupuje v Lige majstrov

Na tribúnach vládla vynikajúca atmosféra, ktorú mohol umocniť gólovou poistkou na 3:1 striedajúci Malik Abubakari. Zoči-voči Maričovi ale neuspel a znova sa potvrdilo nepísané pravidlo ‚nedáš - dostaneš.’ Bomba Čanadjiju ľavačkou v nadstavenom čase sa odrazila od Borjanovej žrde priamo pred pohotového Ivančiča. 2:2 a do konca extra času ešte zostávali zhruba tri minúty.

image

Slovan si skomplikoval záver zápasu. Po remíze však postupuje v Lige majstrov

Tribúny aj hráči v belasom zrazu začali tŕpnuť. Nezopakuje sa znova katastrofický scenár z jarného osemfinále Konferenčnej ligy proti Bazileju? Našťastie sa tak nestalo. Hostia sa zobudili príliš neskoro, hoci ešte mali poslednú štandardnú situáciu.

Z istého postupu urobili síce slovanisti drámu, no postupujú ďalej a po deviatich rokoch si znova zahrajú v 3. predkole Ligy majstrov. Ich súperom bude lepší z dvojice Šeriff Tiraspoľ - Maccabi Haifa. 

„My vždy vyrobíme nejakú drámu, tak to bolo aj dnes. Znervózneli sme a inkasovali dva góly. Dôležité však je, že sme splnili náš cieľ a postúpili do 3. predkola. Pri mojom góle som mal aj šťastie, že ma našla lopta," uviedol bezprostredne po zápase pre RTVS autor úvodného gólu Aleksandar Čavrič.  

Zaujímavosťou je, že zápas sledoval priamo v hľadisku aj kapitán banskobystrickej Dukly Róbert Polievka v spoločnosti majiteľa klubu Petra Krnáča. Polievka je pritom dlhodobo vyhliadnutou posilou trénera Slovana Vladimíra Weissa, ktorý by rád posilnil svoju ofenzívu o kvalitného zakončovateľa.

01 - Modified: 2024-04-16 16:51:58 - Feat.: - Title: Slovan hľadá novú jednotku. Belasí potrebujú brankára aspoň na tri sezóny. Borjana však fanúšikovia „žrali“ 02 - Modified: 2024-04-15 18:50:05 - Feat.: - Title: Expert na Bundesligu pre HN: Leverkusen trafil pri posilách jackpot. Kľúčom k titulu bol aj kouč či mentalita 03 - Modified: 2024-04-14 10:54:20 - Feat.: - Title: Slovan má ďalší titul, belasí sa však musia už pozerať za horizont. Tieto aspekty treba zlepšiť či doriešiť 04 - Modified: 2024-04-13 16:27:25 - Feat.: - Title: Slovan Bratislava získal rekordný štrnásty titul majstra Slovenska 05 - Modified: 2024-04-13 13:47:12 - Feat.: - Title: Slovenský brankár Dúbravka s piatym čistým kontom, Newcastle nedal šancu Tottenhamu
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
27. apríl 2024 10:26