StoryEditor

Z hokejovej kuchyne majstrov sveta

29.04.2003, 00:00
Autor:
SITASITATASRTASR
Bondra je pripravený hrať proti Nemecku
K slovenskej hokejovej reprezentácii sa v pripojil už aj útočník Washingtonu Capitals Peter Bondra. Strelec zlatého gólu z minuloročného šampionátu v Göteborgu priletel z Washingtonu cez Kodaň do fínskej metropoly včera predpoludním. "Je mi jedno, kde budem hrať. Podstatné je, čo povedia tréneri. Zranený členok je už v poriadku a som pripravený nastúpiť v poslednom zápase základnej skupiny proti Nemecku. Na šampionáte môžem hrať, ale po jeho skončení sa budem musieť podrobiť operácii poškodeného menisku v kolene," povedal tesne po prílete Bondra.

Hlinka od novej sezóny v Diname Moskva
Slovenský hokejový reprezentant Miroslav Hlinka podpísal v dejisku majstrovstiev sveta v Helsinkách nový kontrakt s ruským superligovým tímom Dinamo Moskva. Tridsaťročný Hlinka si vyskúša už piatu európsku ligovú súťaž, keď v minulosti hrával v českej Sparte Praha a Karlových Varoch, slovenskom Slovane Bratislava, fínskom Jokerite Helsinki a vo švédskom MoDo. V ostatnej sezóne vo Švédsku nastúpil Hlinka za MoDo 43 stretnutiach, v ktorých strelil 5 gólov a pridal 12 asistencií.

V Toronte boj o Švehlu nevzdávajú
Vedenie klubu NHL Toronto Maple Leafs ešte nevzdáva boj o udržanie si slovenského reprezentačného obrancu Róberta Švehlu, ktorý chce po MS skončiť s kariérou. Tridsaťštyriročný hokejista bol v tejto sezóne najlepším bekom tohto slávneho kanadského tímu a herne pri ňom povyrástol aj menej skúsený český obranca Tomáš Kaberle. "Už niekoľko týždňov sa s Róbertom rozprávame o jeho prípadnom ďalšom pôsobení u nás," potvrdil snahy o podpísanie ďalšej zmluvy so slovenským obrancom aj člen exekutívy javorových listov Bill Watters.
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
29. september 2024 03:25