Hokejisti KošícTASR/B. Račko
StoryEditor

Košice sa vrátili do hry o finále. V dráme v Banskej Bystrici uspeli

31.03.2016, 21:49
Autor:
TASRTASR

Hokejisti HC Košice znížili stav semifinálovej série tipsportligovej play off s Banskou Bystricou na 1:2. Vo štvrtkovom treťom dueli triumfovali 2:1 po nájazdoch, ten rozhodujúci premenil Peter Bartoš. Štvrtý duel je pod Urpínom na programe už v piatok o 17.00 hod. 

Banská šport

Bystrica - Košice 1:2 pp a sn (1:0, 0:1, 0:0 - 0:0, 0:1)
      Góly: 13. Zigo (Bast, Šmach) - 24. Jenčík (Cebák), roz. nájazd Bartoš. Rozhodovali: J. Konc, Baluška - Smrek, Gajan, vylúčení: 4:5, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, 2841 divákov (vypredané)
      /stav série 2:1/
      zostavy:
      HC'05 iClinic Banská Bystrica: Bacashihua – Ďatelinka, Šmach, Čížek, Gründling, Pujacs, Majeský, Sandgren – Hvila, Kytnár, Gillies – Lamper, Zigo, Matoušek – Majdan, Bast, Tománek – Bortňák, Handzuš, Lunter
      HC Košice: Melicherčík – Dudáš, Deyl, Cebák, Jankovič, Macejko, Mikuš, Pavúk – Bicek, Suja, Bartánus – Spilar, Jenčík, Bartoš – Lapšanský, Hrnka, Varga – Milý, Češík, Boltun

      V úvode zápasu mohli ísť do vedenia Košičania, V presilovke sa dostali k zakončenia, ale recept na dobrého Bacashihuu nenašli postupne Spilar, Dudáš ani Bicek. Početné výhody sa potom ponúkli domácim hráčom a tí druhú v rade využili.

Po prihrávke Basta z pravej strany sa presadil pred bránkou nepokrytý a pohotový Zigo – 1:0. Hostia potom mohli vyrovnať paradoxne v oslabení. Dostali sa do brejku dvoch na jedného, zodpovednosť zobral na seba na pravej strane Bartoš, avšak mieril do bočnej siete. V závere tretiny zahodil tutovku zblízka Jenčík, takže na prestávku išli spokojnejší Bystričania. 

V strednom dejstve to bola skôr šachová partia. Zapríčinilo ju aj pomerne rýchle vyrovnanie hostí. V 24. minúte Cebák zachytil puk pri mantineli, prihral ho z pravej strany pred bránku, kde číhal uzdravený a taktiež pohotový Jenčík – 1:1.

Nudu na vypredanom štadióne mohol prerušiť v 35. minúte Hrnka. Vystrelil z ľavého kruhu a Bacashihua nemal puk pod kontrolou, napokon ho zachytil pred čiarou a dobiedzajúcim Lapšanským.

Na opačnej strane sa dostal k dobrej koncovke Lunter, keď z prvého kruhu poriadne preveril Melicherčíka. Ten vytiahol betón na poslednú chvíľu. Domácim sa ešte naskytla presilovka a v nej po strele Pujacsa dorážal puk Kytnár, no skóre nemenil i vďaka dôraznej obrane majstra. 

V tretej tretine mohli o víťazstve rozhodnúť predovšetkým "barani". V 46. minúte premárnili svoje šance zblízka pred Melicherčíkom Tománek s Bastom. Potom mal dve dobré možnosti Majdan, najprv neuspel bekhendom z ľavej, a potom forhendom z pravej strany.

Viac z hry mali Bystričania, miestami si vytvorili tlak, najmä Zigova formácia, ale stav sa nemenil. Košice mali príležitosť na obrat v 50. minúte. Bartánus našiel Suju pred bránkou, ktorý iba nastavil hokejku, proti bol však Bacashihua. 

Duel teda dospel do predĺženia, v ktorom mali veľké šance domáci hokejisti. Najprv Tománek sa dostal až pred Melicherčíka, ale netrafil puk, pretože bol pridržaný košickým hráčom.

Potom Lunter voľný skóroval do posunutej bránky, gól neplatil a následne bystrický hráč nepremenil trestné strieľanie. Úspešný nebol ani prienik Hvilu z ľavej strany. Rozhodlo sa až v samostatných nájazdoch, v ktorých sa presadil najprv Bartoš a poistku pridal Lapšanský.

01 - Modified: 2024-04-25 13:01:54 - Feat.: - Title: Stabilita prostredia, hviezdne meno i nesebecký kolektív. Čo sa skrýva za triumfom nových majstrov z Nitry? 02 - Modified: 2024-04-26 09:39:49 - Feat.: - Title: Šatan: Všetci slovenskí hrači z AHL sú pre nás zaujímaví. Z Česka chcem päť hokejistov 03 - Modified: 2024-03-26 14:11:36 - Feat.: - Title: České kluby zacielili na hviezdne mená z našej extraligy. Slovenské tímy tak môžu prísť o kľúčových hráčov 04 - Modified: 2024-03-21 18:34:32 - Feat.: - Title: Liga majstrov bude bez našich klubov. Prestížne, no nerentabilné, nie je to až také terno, tvrdí funkcionár 05 - Modified: 2024-03-06 16:04:10 - Feat.: - Title: Legendárny hokejista Kroták pre HN: Poprad sa spočiatku hľadal, tím bol rozháraný. Zabral príchod nového kouča
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
08. máj 2024 02:35