StoryEditor

Gáboríkov príchod je reálny, so Sekerom to nevyzerá dobre

10.04.2015, 07:34
Autor:
redredSITASITA

Slovensko dostalo z najlepšej hokejovej ligy sveta NHL skvelú správu. Jeden z našich najlepších hokejistov Marián Gáborík mieri na hokejový šampionát do Česka, ktorý sa začína 1. mája.

Rozhodla o tom prehra Los Angeles na ľade Calgary 1:3. Znamená to, že králi už nemôžu postúpiť do play-off NHL. Odchovanec trenčianskeho hokeja tak bude k dipozícii trénerovi slovenskej hokejovej reprezentácii Vladimírovi Vůjtekovi.

Účasť Gáboríka na blížiacom sa šampionáte potvrdil aj jeho otec Pavol Gáborík. "Marián je zdravotne v poriadku a je pripravený posilniť náš tím na šampionáte. Navyše turnaj je v Česku, kde budeme mať obrovskú podporu a šancu uspieť. Samozrejme, konečné rozhodnutie bude na ňom," povedal pre hnonline.sk otec nášho elitného kanoniera. 

Generálny manažér slovenskej hokejovej reprezentácie Otto Sýkora chce Gáboríka skontaktovať cez víkend.

Účasť Mariána Gáboríka na MS v Prahe a Ostrave je reálna už od začiatku turnaja. "V Los Angeles muselo zavládnuť sklamanie, a aj preto nebudeme kontaktovať Mariána dnes. Zavoláme mu cez víkend a dohodneme sa s ním na ďalšom postupe. Už predtým bolo známe, že zranenie Andreja Sekeru je vážnejšie a jeho doba liečby bude dlhšia," povedal v piatok v Jihlave Sýkora.

Gáborík je tak po trojici Tomáš Kopecký, Andrej Meszároš a Richard Pánik štvrtým hráčom z NHL, ktorý je voľný pre potreby slovenskej reprezentácie. "Čakáme ešte na to, ako dopadne v poslednom zápase základnej časti Boston a rovnako aj na to, či do play off v AHL postúpi Springfield, za ktorý môže hrať Marko Daňo. Podrobne sledujeme všetkých hráčov v zámorí. Plánujeme, že sa všetci zámorskí hráči pripoja k tímu od 21. apríla, kedy nás čaká prípravný týždeň na dvojzápas s Lotyšskom," informoval prostredníctvom zväzového webportálu Sýkora.

Je isté, že od pondelka 13. apríla pribudnú k mužstvu v Poprade obrancovia Sparty Praha Marek Ďaloga a Juraj Mikuš. Útočníci Lukáš Cingeľ a Martin Réway majú naplánované ešte zdravotné kontroly a až po nich sa rozhodne o ich vstupe do prípravy na šampionát.

 

Na súpiske obhajcu Sekera chýbal aj v nočnom dôležitom zápase, do vyraďovačky tak idú Flames, prvýkrát od roku 2009. Postup do play off si vybojovali aj hráči Detroitu Red Wings, ktorým na to stačila prehra v Montreale 3:4 po predĺžení, pri ktorej už jeho 29 gól v sezóne strelil slovenský útočník Tomáš Tatar. Jeho slovenský spoluhráč Tomáš Jurčo nehral.

Do play off postúpil v noci na štvrtok aj Winnipeg Jets, ktorý síce prehral v Colorade 0:1 po samostatných nájazdoch, ale bod mu pri prehre Kings stačil na prienik do bojov o Stanleyho pohár.

Miestenku v play off majú istú aj hráči New York Islanders s brankárom Jaroslavom Halákom a obrancom Ľubomírom Višňovským, ktorí síce nehrali, ale do karát im zahrala prehra Bostonu s Floridou 2:4.

Bruins s kapitánom Zdenom Chárom si tak poriadne skomplikovali situáciu, z deviateho miesta strácajú bod na ôsmy Pittsburgh, ktorý má ale ešte dva zápasy do konca základnej časti a Bruins už len jeden.

Za domácich nehral slovenský útočník Tomáš Kopecký. V drese víťazov si dve asistencie pripísal český veterán Jaromír Jágr, ktorý tak prekonal Rona Francisa a je už osamotený na štvrtom mieste v historických tabuľkách produktivity NHL.

Na konte má 1800 bodov a na tretieho Gordieho Howea stráca 50 bodov. V 1549 dueloch strelil Jágr 721 gólov a pridal 1079 asistencií.

Na Západe sú tak známi už všetci postupujúci v zložení Anaheim, St. Louis, Nashville, Chicago, Minnesota, Vancouver, Calgary a Winnipeg. Na Východe si postupové vyhliadky posilnila Ottawa výhrou 3:0 na ľade víťaza Prezidentskej trofeje New York Rangers. Senators sú na siedmom mieste v konferencii.

Minnesota vyhrala na ľade Nashvillu 4:2 a dvanástou výhrou za sebou na ľade súperov vyrovnala rekord profiligy, ktorý teraz drží spolu s Detroitom (sezóna 2005/2006). Chicago s Mariánom Hossom prehralo na ľade St. Louis 1:2, Blues si tak zaistili triumf v Centrálnej divízii.

výsledky:

NY Rangers - Ottawa 0:3, Philadelphia - Carolina 1:3, Montreal - Detroit 4:3 pp (za hostí T. TATAR 1+0), Tampa Bay - New Jersey 4:3 pp, Florida - Boston 4:2, Nashville - Minnesota 2:4, Colorado - Winnipeg 1:0 pp a sn, Calgary - Los Angeles 3:1, Edmonton - San Jose 1:3, St. Louis - Chicago 2:1, Vancouver - Arizona 5:0

 

01 - Modified: 2007-05-06 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Devízy
01 - Modified: 2024-04-19 05:43:13 - Feat.: - Title: Pospíšil prispel k triumfu Calgary asistenciou, MacKinnon prekonal rekord Šťastného 02 - Modified: 2024-04-18 21:21:49 - Feat.: - Title: Slováci v príprave zlyhali. V Nemecku dostali sedem gólov 03 - Modified: 2024-04-18 14:47:23 - Feat.: - Title: Skloniť sa museli bohatšie kluby. Fenomén zo Spiša má vo finále vo veľkú výhodu 04 - Modified: 2024-04-17 15:18:01 - Feat.: - Title: Slafkovský má top formu a na MS by mal patriť k lídrom. Mnoho mien máme stále aj v AHL 05 - Modified: 2024-04-15 08:24:23 - Feat.: - Title: Príprava pred MS v hokeji: Tréneri urobili tri zmeny, premiéru si odkrúti opora dvadsiatky
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
19. apríl 2024 09:18