StoryEditor

Hossa cíti životnú šancu

10.04.2008, 00:00

Slovenský hokejový reprezentant Marián Hossa má s mužstvom Pittsburgh Penguins šancu prelomiť svoju neúspešnú sériu v zápasoch play-off. Náš útočník ešte nikdy neprešiel so svojím tímom cez prvé kolo. "Pred chvíľou som s Mariánom dohovoril. Cíti, že má životnú šancu získať Stanley Cup. V takom kvalitnom mužstve ešte počas svojej kariéry nehral," povedal pre HN otec nášho hokejistu František Hossa. Pittsburgh nastúpil na svoj prvý duel v play-off proti Meszárošovej Ottawe už dnes v noci.
Chce si zlepšiť povesť
Paťnásobný účastník prestížneho zápasu hviezd chce vo svojom tíme vyvrátiť povesť hráča, ktorý je pre tím platný len v základnej časti súťaže. Slovenský útočník má priemer 36 presných zásahov na jednu sezónu, v doterajších 55 odohraných dueloch v play-off sa však strelecky presadil len 13-krát. "Viem že moja produktivita nebola najlepšia. Je to už ale za mnou, teraz cítim šancu to zmeniť," vyhlásil pre americké médiá Hossa. Hlavnou motiváciou pre útočníka "tučniakov" je však získať najslávnejšiu hokejovú trofej planéty. Po prestupe z priemernej Atlanty do tímu s obrovskou ofenzívnou silou, chce Hossa urobiť na dosiahnutie tohto cieľa všetko. "Viem, že je to náročná úloha, ale s hráčmi, s ktorými náš tím disponuje, sa nám to môže podariť. Nadchádzajúce duely s Ottawou sú pre nás veľkou výzvou," dodal 29-ročný odchovanec Dukly Trenčín.
Pittsburghu pomohla očná lekárka
Na zlepšených výkonoch Pittsburghu v posledných dueloch má zásluhu aj miestna očná lekárka Janet Leducová. Tá odporučila zmeniť gólmanovi mužstva farbu jeho výstroja. "Žltá farba priťahuje pozornosť ľudského oka, čo je pre súpera veľkou výhodou," varovala vedenie klubu odborníčka. Po výmene žltých betónov za biele dosiahol brankár Pittsburghu Marc Andre Fleury najlepšie štatistiky v sezóne. "Som rada, že mu moja rada pomohla," skonštatovala americká lekárka.

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
20. máj 2024 13:16