StoryEditor

Ivan Ljubičič: Šance na víťazstvo sú vyrovnané

30.11.2005, 23:00
Podľa papierových predpokladov sme favoritmi, ale Davis cup je špecifická súťaž, kde prognózy neraz zlyhávajú.Vieme, že Dominik sa dokáže pred vlastným publikom vyburcovať k maximálnym výkonom a aj ostatní určite urobia pred domácim publikom maximum pre víťazstvo.

Máte za sebou najlepšiu sezónu, na okruhu ATP ste vyhrali prvé tri turnaje a dostali sa do svetovej desiatky. Takisto sa vám spoločne s tímom darilo v Davis cupe, kde ste vyradili silné USA, Rumunsko a Rusko. Cítite sa podľa týchto výsledkov na víťazstvo?
- Podľa papierových predpokladov sme favoritmi, ale Davis cup je špecifická súťaž, kde prognózy neraz zlyhávajú. Navyše nehráme v Záhrebe, ale v Bratislave, preto si myslím, že šance na víťazstvo sú pre oba tímy vyrovnané.
V závere tohto ročníka ste absolvovali veľmi náročný program, ktorý vyvrcholil na Turnaji majstrov v Šanghaji. Nepodpísalo sa to pod vašu kondíciu?
- Po náročnej sérii som už dokonale oddýchnutý. Dnes je 13. deň od môjho posledného zápasu v Šanghaji, tri-štyri dni som nehral vôbec a potom som začal s tréningom. Teraz už päť dní hrám v maximálnom nasadení a cítim sa v stopercentnej kondícii.
V Bratislave trénujete už od pondelka. Ste spokojný s tvrdým povrchom značky Premier?
- Povrch je výborný, maximálne mi vyhovuje. Je stredne rýchly a ani sám by som si nevybral lepšie. Škoda len, že taká pekná hala má takú malú kapacitu. Dopyt po lístkoch na tento zápas bol totiž obrovský na oboch stranách, chorvátskej i slovenskej.
Do vášho tímu sa vrátil veterán Ivaniševič. Aká je atmosféra v mužstve po jeho príchode?
- Nepociťujem veľký rozdiel, pretože Goran aj keď nebol v zostave, pohyboval sa okolo nášho tímu. Jeho návrat na dvorce je však pre nás výborný a som veľmi rád, že je s nami.
So slovenskými tenistami máte skvelú bilanciu (s Hrbatým 5:0, Kučerom 2:0 a Beckom 2:1). Môže to byť veľkou výhodou?
- Keby som hral niekde inde na inom turnaji, tak by som to bral ako pozitívum. V Davisovom pohári je to čosi iné. Vieme, že Dominik sa dokáže pred vlastným publikom vyburcovať k maximálnym výkonom a aj ostatní určite urobia pred domácim publikom maximum pre víťazstvo. Môžeme očakávať ťažký zápas. Dôležitý bude už prvý deň, výsledky úvodných dvojhier naznačia, na čo si môžeme trúfať.

Ivan Ljubičič (28 r.)
Rodisko: Banja Luka (Bosna)
Rebríček Entry ATP: 9. vo dvojhre/90. vo štvorhre
Najvyššie v kariére: 8. miesto (2005)
Počet triumfov v ATP: 3 vo dvojhre (Viedeň, Záhreb, Méty)
Zárobok v kariére: 4 mil. USD
Debut v DC: 1998 (s Fínskom)
Bilancia v DC: 29 víťazstiev/14 prehier (18/10 vo dvojhre, 11/4 vo štvorhre)

01 - Modified: 2003-02-02 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Greenspan proti redukcii daní 02 - Modified: 2003-02-02 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Problémy ďalšej oceliarne v MR
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
18. máj 2024 13:24