StoryEditor

Artmedia sa ešte nevidí na ligovom tróne

19.05.2005, 00:00
S veľkým napätím očakávaný šláger dohrávaného 20. kola Corgoň ligy mal napovedať, či sa boj o titul zdramatizuje alebo predsa len obhajca titulu bude hrať druhé husle za Artmediou.

S veľkým napätím očakávaný šláger dohrávaného 20. kola Corgoň ligy mal napovedať, či sa boj o titul zdramatizuje alebo predsa len obhajca titulu bude hrať druhé husle za Artmediou. Nakoniec Žilinčania obrovskú šancu na bodové zlikvidovanie straty premrhali, naopak, zverenci trénera Vladimíra Weissa si po víťazstve 1:0 vytvorili šesťbodový náskok. Artmedii vyšiel zámer, keď chcela vyraziť súperovi dych aktívnou hrou dopredu s prípadným strelením vedúceho gólu. Vývoj stretnutia predznamenal Šoltisov priamy kop v prvej desaťminútovke, ktorý ešte gólman König chytil. Rozhodujúci moment stretnutia prišiel o ďalšie dve minúty, keď Vaščák strelil víťazný gól. "Vedeli sme, o čo v tom zápase ide a keďže sme neobstáli vo finále Slovenského pohára proti Banskej Bystrici, chceme si udržať vedúcu pozíciu a vybojovať titul. Bolo to náročné stretnutie, v ktorom išlo o šesť bodov," poznamenal Anton Šoltis. "Rýchly zásah hostí otriasol istotou a sebavedomím našich zverencov, ktorí potom museli doháňať stratu," priznal tréner MŠK Karol Pecze, ktorý ocenil nasadenie a bojovný prístup súpera. S jeho slovami súhlasil aj Šoltís, ktorý síce v poslednom čase nenastupoval pravidelne v základnej zostave, ale aj v tomto kľúčovom stretnutí ukázal svoj prehľad a nesporné kvality v kopacej technike. "Predpokladali sme, že musíme vložiť do hry maximálne nasadenie. Mali sme za úlohu kontrolovať loptu a využiť každý náznak možnosti na ohrozenie domácej bránky," uviedol skúsený stredopoliar Artmedie. Hostitelia bez svojho najlepšieho strelca Stanislava Šestáka neboli takí úderní a nebezpeční a keď si i vypracovali šance, premrhali ich. Navyše ich snahu eliminovalo aj vylúčenie Minarčíka, ktoré možno považovať za jeden zo zlomových momentov stretnutia. Tréner Artmedie Vladimír Weiss je spokojný, no ešte nedáva pokyn na otváranie šampanského. "Do konca sezóny je päť stretnutí a pri trojbodovom systéme náš náskok nie je taký, aby sme sa mohli uspokojiť. Žilina určite podnikne veľký útok, aby nás vytlačila z prvého miesta. Bolo by však trestuhodné premárniť túto možnosť." Šoltis na záver vyjadril želanie, že by zisk majstrovského titulu bol po vypršaní zmluvy preňho tou najkrajšou rozlúčkou s Artmediou.
Súhrn výsledkov dohrávaného 20. kola: Inter -- B. Bystrica 2:0 (1:0), góly: 14. Chalupka, 51. Brezík, ČK: 80. Burza (Inter),
Ružomberok -- Dubnica 1:2 (0:0), góly: 70. Švento -- 61. Ižvolt, 86. Dovičovič, Trnava -- Púchov 1:0 (1:0), gól: 31. Hricov, Trenčín -- R. Sobota 1:0 (0:0), gól: 67. Kriss, Žilina -- Artmedia 0:1 (0:1), gól: 11. Vaščák, ČK: 58. Minarčík (Žilina).

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
28. september 2024 21:34