StoryEditor

Steel Arenu otvoria hokejové legendy

24.01.2006, 23:00
Aj vďaka decembrovému príspevku 107 miliónov korún od slovenskej vlády z dodatočného zdanenia oceliarní U.S. Steel Košice sa môžu priaznivci hokeja v Košiciach tešiť na prvý hokej v novej Steel Arene už 24. februára, keď sa na ľade stretnú hokejové legendy VSŽ Košice a Sparty Praha.

Aj vďaka decembrovému príspevku 107 miliónov korún od slovenskej vlády z dodatočného zdanenia oceliarní U.S. Steel Košice sa môžu priaznivci hokeja v Košiciach tešiť na prvý hokej v novej Steel Arene už 24. februára, keď sa na ľade stretnú hokejové legendy VSŽ Košice a Sparty Praha. Exhibícia, v ktorej sa predstavia aj Košičania Igor Liba, Vincent Lukáč, Miroslav Ihnačák, Ján Vodila či Jiří Hrdina, Pavel Richter a David Volek na strane výberu Prahy, bude súčasťou slávnostného otvorenia zimného štadióna. Organizátori sľubujú na posledný februárový piatok zaujímavý program a avizujú, že v prípade, ak bude slovenská hokejová reprezentácia vo večerných hodinách bojovať o olympijské body v Turíne, umožnia účastníkom otvorenia na záver programu sledovať zápas Slovenska na veľkoplošných obrazovkách informačnej kocky nad ľadom novej arény.

Veľkolepý ceremoniál
Hokejový stánok s oficiálnym názvom Steel Arena - Košický štadión L. Trojáka je pred dokončením. Košičania naň už minuli 502,5 milióna korún, pričom od vlády z dodatočného zdanenia U.S. Steel dostali 357 miliónov korún. Na stavbe pracuje denne v dvoj- i trojzmennej prevádzke asi 300 ľudí. V hľadisku je už namontovaných prvých asi 5 000 čalúnených sedadiel z celkovej kapacity vyše 8 300 miest na sedenie, z toho 3 792 na dolnej a 3 426 na hornej tribúne. VIP lóže majú kapacitu 524 ľudí a 675 miest tvoria IP sedadlá. Najluxusnejšie miesta budú mať diváci v sky boxoch, ktoré si už prenajali rôzne firmy z Košíc a okolia. S predajom vstupeniek na otvárací program, ktorého súčasťou bude aj krasokorčuliarska exhibícia Jozefa Sabovčíka, vystúpenie hudobných skupín IMT Smile, Peha a Tam Tam Orchestra či špeciálna lasershow, začnú v piatok 27. januára. Režisérom a ceremoniárom otváracieho programu bude Michal Caban, ktorý má skúsenosti zo slávnostného otvárania Sazka Arény v Prahe či Medzinárodného filmového festivalu v Karlových Varoch.

V premiére so Zvolenom
Košickí hokejisti - od žiackych až po extraligové mužstvo - by sa na nový štadión mali sťahovať 19. februára. K dispozícii budú mať 12 šatní s maximálnym vybavením. Prezident HC Košice Ľubomír Veme potvrdil, že prvý extraligový zápas zohrá HC Košice v Steel Arene 3. marca so Zvolenom. Dovtedy už budú Košičania posilnení o útočníka Jaroslava Töröka z MHC Martin. Tréneri majú v hľadáčiku aj zopár obrancov. Na posledné stretnutie na štadióne na Kostolianskej s Martinom a prvé v Steel Arene so Zvolenom vykorčuľujú Košičania v retrodresoch, v ktorých vybojovali dva federálne a tri slovenské tituly. Do začiatku novej sezóny by súčasťou nového zimného štadióna mal byť aj trojpodlažný podzemný parkovací dom s takmer 500 miestami. Na jeho výstavbu, na tréningovú halu a na dobudovanie kompletnej infraštruktúry Steel Areny chce občianske združenie Košická aréna získať ešte asi 130 miliónov korún.

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
28. september 2024 20:52