StoryEditor

Moskva ma neláka, chcem ísť do Rosenborgu

25.08.2006, 00:00

O Mareka Saparu sa zaujímajú viaceré európske veľkokluby. Vedenie CSKA Moskva už v stredu rokovalo s prezidentom Milanom Fiľom, ktorý však včera povedal, že Marekovi Saparovi dáva voľnú ruku. Ružomberský kapitán si tak môže podľa vlastného uváženia vybrať svoje nové pôsobisko. Najviac sa mu pozdáva nórsky klub Rosenborg Trondheim.

V stredu ste opäť prehrali. Ako sa vám pozdávala prvotná skúsenosť s Ligou majstrov?
-- V tomto zápase sa ukázalo, že CSKA Moskva je o triedu lepšia ako náš tím. Myslím si, že skúsenosti, ktoré sme nazbierali v Lige majstrov, sa nám veľmi zídu. Pokiaľ si slovenský tím nevyskúša aj pohárovú súťaž, tak nemôže napredovať. Stálo to za to, aby som si za Ružomberok vyskúšal aj pôsobenie v Lige majstrov

Prečo sa váš prestup tak naťahuje?
-- Všetko je otvorené, ale je veľmi pravdepodobné, že za Ružomberok odohrám aj Pohár UEFA. Myslím si, že môj prestup sa naťahuje aj kvôli tomu, že som chcel za Ružomberok odohrať Ligu majstrov. Taká bola dohoda s majiteľom klubu, ktorú som splnil.

Prezident vášho klubu povedal, že je len na vašom rozhodnutí, do ktorého klubu pôjdete. Už ste sa spolu rozprávali?
-- Som veľmi prekvapený z tejto informácie, zatiaľ sme sa o tejto alternatíve s vedením nerozprávali. Ale keby som si mal vybrať, tak by som radšej prestúpil do Rosenborgu Trondheim.

CSKA Moskva vlastní ruský miliardár Roman Abramovič. Neláka vás klub s bohatým ekonomickým zázemím?
-- Viem, že CSKA má obrovské finančné zabezpečenie, ale neláka ma za veľa peňazí sedieť na lavičke. Chcem radšej zarobiť menej peňazí a súčasne sa zdokonaliť. Chcem sa radšej vypracovať v Rosenborgu, a tak o dva alebo tri roky by som mohol prestúpiť do ešte lepšieho klubu ako je CSKA Moskva. Reálne si treba povedať, že by to bolo ťažké, pretože si neviem predstaviť, že by som hral namiesto brazílskej hviezdy Carvalha. Moje šance na základnú jedenástku by boli mizivé a sedieť na lavičke nechcem ani za veľa peňazí.

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
29. september 2024 02:22