StoryEditor

Šupler vyskúša ďalších hráčov

31.01.2007, 23:00
Na budúci týždeň sa Slovenská hokejová reprezentácia predstaví vo švajčiarskom Bazileji na turnaji Škoda Cup, ktorý je poslednou väčšou hokejovou akciou, kde si bude môcť tréner Július Šupler utvoriť európsku kostru mužstva pre MS v Rusku.

Na budúci týždeň sa slovenská hokejová reprezentácia predstaví vo švajčiarskom Bazileji na turnaji Škoda Cup, ktorý je poslednou väčšou hokejovou akciou, kde si bude môcť tréner Július Šupler utvoriť európsku kostru mužstva pre majstrovstvá sveta v Rusku. Súpermi zverencov Júliusa Šuplera pod Alpami budú od 9. do 11. februára postupne tímy Rakúska, Švajčiarska a Nemecka.

Hamerlík jediným nováčikom
Premiéru v národnom tíme na švajčiarskom turnaji zažije brankár Skalice Peter Hamerlík, ktorý je jediným nováčikom vo výbere reprezentačného kouča. "Dlhodobo potvrdzuje vyrovnanú výkonnosť, potiahol Skalicu pred brány play off. Pri jeho nominácii sme vychádzali z viacerých faktorov, aj z hľadiska veku a perspektívy," povedal Šupler a k brankárskej otázke doplnil: "S Karolom Križanom sme sa po akciách v Nemecku a Loto Cupe v Bratislave dohodli, že mu dáme voľno a vyskúšame ďalších hráčov. No nanešťastie, v stredu mi Ján Lašák telefonoval, že pre zranenie chrbta s nami do Švajčiarska nepocestuje."

Trénera mrzia zranenia
Lašák nie je jediným hokejistom, ktorý zo širšieho Šuplerovho výberu pre turnaj v Bazileji vypadol. "Zo Švédska sme dostali oficiálnu lekársku správu o zranení Ľuboša Bartečka. To ma mrzí azda najviac, lebo pre zdravotné problémy vynechá už našu tretiu akciu. Ani zranenie kolena Petra Podhradského neveští nič dobré a trochu sa obávam, či stihne záverečnú prípravu pred MS," uviedol Šupler.
Pre slovenských hokejistov pôsobiacich v Európe bude bazilejský Škoda Cup posledným väčším podujatím pred majstrovstvami sveta v Rusku, a preto mu kouč národného tímu prikladá veľký význam. "Nemám rád vyjadrenia pred turnajom, že ho ideme vyhrať. Samozrejme, ako každého trénera aj mňa tešia víťazstvá, hoci v nominácii nám nie všetko vyšlo tak, ako by sme chceli. Mňa bude zaujímať nielen hokejové majstrovstvo hráčov, ale aj ich herná disciplína, prístup k povinnostiam a ich srdce pre tím," dodal Július Šupler.

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
19. máj 2024 13:31