StoryEditor

Galis o zostave na kvalifikáciu ešte nehovorí

18.05.2006, 00:00

Na včerajšom zraze futbalovej reprezentácie Slovenska pred nadchádzajúcim medzištátnym priateľským stretnutím s Belgickom (v Trnave v sobotu o 19.00 h) sa trénerovi Dušanovi Galisovi hlásilo šestnásť z osemnástich nominovaných hráčov. Chýbala dvojica futbalistov zo Zenitu Petrohrad -- brankár Kamil Čontofalský a stopér Martin Škrtel, ktorí sa pridajú k mužstvu dnes.
V Paríži 1. marca vo svojom prvom vystúpení zdolali Slováci Francúzsko prekvapujúco 2:1. "Práve toto víťazstvo pozitívne rezonuje v mysliach hráčov, dodalo im na sebavedomí," poznamenal na včerajšom zraze v bratislavskom hoteli Holiday Inn Galis a dodal: "Chceme opäť ukázať, že máme schopných hráčov, ktorí sú schopní konkurovať aj silným tímom."
Ďalší prípravný zápas odohráme až v auguste proti Malte a naostro sa kvalifikácia na európsky šampionát rozbehne 2. septembra doma proti Cypru. V tomto roku ešte čaká Slovákov kvalifikačné stretnutie doma s Českom (6. septembra), vo Walese (7. októbra) a doma s Nemeckom (11. októbra).

Príležitosť dostanú aj ďalší hráči
Na otázku, či sa Galisovi už črtá tá správna zostava na nadchádzajúcu kvalifikáciu, tréner odpovedal: "Nepredbiehajme. V sobotu chcem dať príležitosť ďalším hráčom a dostanú ju aj tí, čo v kluboch hrávajú menej."
V našej osemnástke figuruje jedenásť legionárov zo šiestich krajín, šesť hráčov z Corgoň ligy a z druhej ligy bol na zraze košický Mário Bicák. Už je isté, koľko bude hrať brankár bratislavskej Artmedie Juraj Čobej, ktorý po vážnych zdravotných problémoch po prvý raz nastúpi, aj keď len symbolicky, na súťažný zápas. Odchytá v bránke minútu a na ruke bude mať aj kapitánsku pásku. Už zostáva len sa dohodnúť s hlavným rozhodcom a vedením belgického tímu. Potom v rámci dohodnutého striedania šiestich hráčov dostanú príležitosť aj ostatní dvaja brankári Kamil Čontofalský a Ľuboš Hajdúch. "Zdravotný stav hráčov je dobrý, žiadne vážne zranenia mi nik nehlásil, iba Marek Sapara sa sťažoval na menšiu únavu, mal trochu zvýšenú teplotu," pridal lekár MUDr. Vladimír Pener.

O miestach ďalších duelov rozhodnú v júni
O dejiskách kvalifikačných zápasov rozhodne výkonný výbor Slovenského futbalového zväzu 2. júna. O tom, či sa bude hrávať aj v Trnave, môžu rozhodnúť aj tamojší diváci. "Bol by som rád, keby trnavskí fanúšikovia odprevadili našich chlapcov potleskom, aby sa dobre naladili na kvalifikačné zápasy," uviedol Galis.

Nominácia Slovenska
Brankári:
Čontofalský (Zenit Petrohrad), Hajdúch (Ružomberok), Čobej (Artmedia Bratislava) -- obrancovia: Martin Škrtel (Zenit Petrohrad), Ďurica (Saturn Moskovská oblasť), Pančík (Banská Bystrica), Valachovič (Rapid Viedeň), Čech (FC Porto), Krajčík (Slavia Praha) -- stredopoliari: Borbély (1. FC Kaiserslautern), Kopúnek (Trnava), Karhan (VfL Wolfsburg), Bicák (Košice), Hodúr (Liberec), Sapara (Ružomberok) -- útočníci: Hološko (Manisaspor), Vittek (1. FC Norimberg), Fodrek (Artmedia).

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
29. september 2024 09:30