StoryEditor

"Zapletené" kluby musia čakať

25.10.2006, 00:00
Autor:
SITASITA
Odvolanie sa štyroch talianskych klubov, ktoré boli zapletené do korupčnej aféry sa odkladá. Verdikt odvolacieho konania na najvyššom arbitrážnom súde pri národnom olympijskom výbore sa dozvedia až na budúci pondelok namiesto pôvodne avizovaného piatka tento týždeň.

Odvolanie sa štyroch talianskych klubov, ktoré boli zapletené do korupčnej aféry, sa odkladá. Verdikt odvolacieho konania na najvyššom arbitrážnom súde pri národnom olympijskom výbore sa dozvedia až na budúci pondelok namiesto pôvodne avizovaného piatka tento týždeň.
Dôvodom je potreba podrobnejšie preskúmať kauzu a obava, že prípadné zamietavé rozhodnutie vynesené pred víkendovými stretnutiami Serie A a Serie B by mohli vyvolať nepokoje najmä v súvislosti so sobotňajším milánskym derby. Okrem toho ide aj o ochranné opatrenie pre obchodovania na burze, ktoré má v piatok uzávierku a týka sa Juventusu a Lazia. Informovalo o tom utorňajšie vydanie denníka Gazzetta dello Sport. Juventus Turín, AC Miláno, Lazio Rím a Fiorentina si už vymohli určité redukcie pôvodných trestov a teraz dúfajú v ďalšie zmäkčenie sankcií na pôde hlavnej autority v talianskom športovom justičnom systéme. Piatym zainteresovaným tímom je Reggina, ale v prípade tohto klubu ešte verdikt nebude známy. Podľa médií z Apeninského polostrova by sa jednotlivé tímy uspokojili s približne 40-percentným okresaním aktuálnych trestov.
Podľa médií z Apeninského polostrova by sa jednotlivé tímy uspokojili s približne 40-percentným okresaním aktuálnych trestov. Juventus bol preradený do druhej najvyššej súťaže a novú sezónu otvoril so 17-bodovou penalizáciou (medzičasom ju výsledkami už dokázal vykompenzovať). AC Miláno, Lazio a Fiorentina zostali v prvej lige, ale odňali im 8, 11 a 19 bodov. Reggine odrátali 15 bodov.

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
04. máj 2024 01:01