StoryEditor

Anketa HN: Ako vnímate hokejistu Gáboríka?

02.10.2006, 00:00
Branislav Celler (primátor Mesta Trenčín)
- Marián Gáborík je mimoriadny človek. Veď ešte v mladom veku, keď hrá v NHL, rozhodol sa časť svojich peňazí venovať hokejovému prostrediu mesta Trenčín. Na Slovensku dosiaľ nevídaným spôsobom splatil svoj dlh trenčianskemu hokeju a mestu, kde dostal hokejové základy. Prijali sme jeho výzvu a tento výnimočný projekt Mesto Trenčín podporilo predajom pozemku za symbolickú korunu. Hokej, to sú aj stovky detí, ktoré ho robia preto, aby boli úspešnejší ako Marián. Bez kvalitných ľadových plôch sa to nedá zabezpečiť. MG Rink je v prvom rade prínos pre tieto deti, pretože je v areáli základnej školy s hokejovými triedami. Vďaka medzinárodným hokejovým kempom je to aj prezentácia Trenčína smerom do zahraničia.

Július Šupler (hokejový reprezentačný tréner Slovenska)
- Je to výnimočný talent. Je nesmierne rýchly, má pravdepodobne najlepšiu axceleráciu zo všetkých hráčov v NHL z hľadiska dynamickej výbušnosti. Za tie roky, čo je v NHL dozrel na hráča obrovských kvalít. Navyše vypracoval sa na hokejistu, ktorý aj v obrane dokáže byť veľmi platný. Ja som ho trénoval aj v Trenčíne, keď bol ešte v juniorskom veku. Jasne bolo vidieť, že má veľké prednosti. Samozrejme, že tá kvalitatívna zrelosť ešte nebola na takej úrovni. On už v tom veku dokázal bez problémov streliť dva-tri góly v zápase. Aj po ľudskej stránke je to obdivuhodný človek. Tým, že pomohol mládeži, keď postavil štadión v Trenčíne, je pre mňa výnimočný človek.

Pavol Rusko (majiteľ hokejového klubu MHk Liptovský Mikuláš)
- Je to jeden z tých ľudí, ktorých si vážim najviac. Dokázal nezabudnúť na to, odkiaľ pochádza. Nielen slovami, ale aj činmi. Mám na mysli stavbu štadióna v Trenčíne. Nikdy som nemal možnosť sa s ním stretnúť, ale to, čo o ňom viem, je v drvivej miere pozitívne. Vytváram si o ňom obraz človeka, ktorý hrá nielen hokej so srdcom. V športovej pamäti mi naveky ostane ako strelec dvoch gólov proti Rusku na olympijských hrách v Turíne. Kiežby Slovensko malo viac takých hokejistov, viac ľudí, ktorí dokážu vydať zo seba 101 percent, ak ide o reprezentáciu, šport alebo krajinu.
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
05. júl 2024 11:37