StoryEditor

Borbély odchádza do bundesligy

01.01.2006, 23:00
Autor:
TASRTASR
Kapitán slovenského futbalového majstra Artmedie Bratislava Balázs Borbély sa stal novou posilou účastníka nemeckej bundesligy 1. FC Kaiserslautern.

Kapitán slovenského futbalového majstra Artmedie Bratislava Balázs Borbély sa stal novou posilou účastníka nemeckej bundesligy 1. FC Kaiserslautern. Štvornásobný reprezentant sa na prelome rokov dohodol s vedením klubu na polročnom hosťovaní s prípadnou opciou na prestup.
Podpis zmluvy podmieňujú už iba súhlas dozornej rady 1. FC a lekárske testy, ktoré dvadsaťšesťročný defenzívny stredopoliar absolvuje v momentálne poslednom tíme bundesligy 2. januára. "S predstaviteľmi Kaiserslauternu sme prakticky už dohodnutí, stačí už iba podpísať zmluvu o hosťovaní do konca sezóny. Samozrejme, absenciu nášho kapitána určite na jar pocítime, no my sme už na jeho miesto získali náhradu v podobe Dušana Sninského, ktorý má takisto reprezentačné skúsenosti," povedal generálny manažér Artmedie Petr Kašpar, ktorý nevylučuje ani ďalší hráčsky pohyb v kádri slovenského jesenného lídra. "Vždy sme tvrdili, že ak bude o našich hráčov v zahraničí záujem, nebudeme im brániť v odchode," dodal.
Na funkcionárov K'lauternu spravil Borbély dobrý dojem počas účinkovania v H-skupine prestížnej Ligy majstrov, kde bývalý hráč Dunajskej Stredy ako kapitán doviedol svoje mužstvo k tretiemu miestu a postupu do šestnásťfinále Pohára UEFA. V prípade, že na Fritz-Walter-Stadione nového trénera Wolfganga Wolfa presvedčí o svojich schopnostiach, ponúkne mu vedenie klubu dvojročný kontrakt do 30. júna 2008.

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
05. júl 2024 19:11