StoryEditor

Róbert Vittek: Chceme potešiť celé Slovensko

11.10.2005, 00:00

Prvý polčas súboja o postup do baráže ste po víťazstve 1:0 nad Estónskom zváldli. Očakávali ste, že súper bude klásť taký tuhý odpor?
- Priznám sa, že ma Estónci svojou nepríjemnou hrou prekvapili. Boli v obrane veľmi pozorní, agresívni a húževnatí. Určite boli v tomto zápase nebezpečnejším súperom než Lotyšsko. Napriek tomu sme si dokázali vypracovať niekoľko výborných gólových príležitostí, z ktorých sme jednu dokázali aj premeniť.
Niekoľko sľubných šancí na prekonanie brankára Kotenka ste mali aj vy...
- Áno, no v koncovke som nemal toľko šťastia. Pri prvej veľkej šanci mi lopta nešťastne preskočila cez nohu. Pri druhej som mieril len do žrde, keď som naslepo strieľal v neprehľadnej situácii pred súperovou bránkou. Bol to pre nás veľmi náročný zápas, najmä zo psychickej stránky, takže zisk troch bodov nás o to viac teší.
V závere boli Estónci veľmi nepríjemní. Zápas mal až nečakane dramatický priebeh.
- Už pred zápasom sme vedeli, že súper sa sústredí hlavne na defenzívu. Bolo jasné, že prekonať ich obranný val nebude jednoduché. Takéto dôležité zápasy sa však nehrajú na krásu. Jednoducho, treba zvíťaziť za každú cenu. Nám sa to našťastie podarilo. Cieľ sme splnili a teraz sa už môžeme sústrediť na zápas s Ruskom.
Ani medzi náhradníkmi nefiguroval Miroslav Karhan, ktorý má problémy so slabinami. Bolo to na hre mužstva cítiť?
- Samozrejme, že nám veľmi chýbal. Rovnako aj ďalší, ktorí pre zranenia nemohli hrať. Podľa mňa ich však ostatní v tomto stretnutí dokázali nahradiť. Dúfam, že proti Rusom už bude Miro v poriadku.
Na postup nám v poslednom zápase s Ruskom stačí remíza. Šetrili ste si v poslednom zápase pušný prach práve na tento rozhodujúci duel?
- Verím, že áno. Na druhej strane je úplne jedno, kto dá gól. Dôležité bude, aby sme uspeli ako kolektív a vybojovali si vytúžený postup do baráže. Chceme potešiť celé Slovensko.
Očakávate v stredu na Tehelnom poli plný dom?
- Na Estónsko neprišlo toľko divákov, ako sme čakali, no aj tak ich bolo dosť počuť a pomohli nám. Verím, že proti Rusku ich bude ešte viac.

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
29. september 2024 04:20