StoryEditor

Neúspešná generálka Porta

04.12.2005, 23:00
Autor:
TASRTASR

Futbalisti FC Porto včera večer pricestovali do Bratislavy na zápas posledného kola H-skupiny Ligy majstrov proti Artmedii (zajtra od 20.45 hod. na Tehelnom poli). Zatiaľ čo hráčom slovenského majstra vyšla generálka na tento zápas po víťazstve 18. kola Corgoň ligy nad Interom 7:1, Porto iba remizovalo cez víkend na domácom trávniku so Sportingom Lisabon 1:1. Portugalský veľkoklub však aj naďalej ašpiruje na portugalský titul, ale prípadné repete remízového výsledku aj v zajtrajšom zápase proti Artmedii by znamenalo, že do Pohára UEFA postúpia zverenci Vladimíra Weissa.
Zverenci trénera Co Adriaanseho prehrávali bez slovenského náhradníka Mareka Čecha so Sportingom od 48. minúty po prízemnej strele Brazílčana Deivida, ktorému už predtým neuznali gól pre postavenie mimo hry. Rovnako sa do streleckej štatistiky nezapísal ani domáci útočník Lisandro Lopez, keďže hlavný rozhodca Baptista videl pred presným zásahom argentínskeho stredopoliara jeho faul. Vyrovnania sa však napokon víťaz Ligy majstrov zo sezóny 2003/2004 dočkal v 65. minúte, keď si loptu v skrumáži vrazil do vlastnej siete hosťujúci obranca Polga. Gól však pripísali Jorginhovi.
Predaj vstupeniek na tento zápas pokračuje miernym tempom. "Najdrahšie vstupenky prvej kategórie sú už vypredané, v druhej kategórii sa predalo približne 60 percent. Tradične najviac voľných zostalo vstupeniek tretej kategórie za bránkami. Očakávam návštevu asi 15.000 divákov," uviedol vedúci športmarketingu spoločnosti Šport Progress Boris Šimonič.

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
25. jún 2024 23:15