StoryEditor

Ronaldinho zastavil anglického majstra

08.03.2006, 23:00
Autor:
APAPSITASITA

Brazílsky futbalový kúzelník Ronaldinho bol ústrednou postavou odvetného osemfinálového stretnutia Ligy majstrov FC Barcelona -- FC Chelsea, keď bol najlepším hráčom zápasu na Nou Campe a postaral sa aj o jediný gól domáceho tímu. Ten pri remíze 1:1 stačil katalánskemu veľkoklubu na postup medzi osem najlepších tímov starého kontinentu v tejto sezóne.
Najlepší futbalista planéty v roku 2005 opäť raz dokázal, prečo je pre Barcu nenahraditeľný, keď individuálnou akciou v 78. minúte zápasu strhol vedenie na stranu domácich. V tej chvíli museli zverenci trénera Joseho Mourinha na vynútenie si predĺženia streliť dva góly. Rozvlniť sieť za gólmanom Barcelony Victorom Valdezom sa im však podarilo iba raz, keď v nadstavenom čase premenil penaltu Frank Lampard. "Mali sme šťastie. Ronaldinho predviedol opäť raz jeden zo svojich magických kúskov," uviedol brankár Valdez v rozhovore pre včerajšie vydanie denníka El País. Ostatní Brazílčanovi spoluhráči tiež nešetrili slovami chvály. "Momentálne asi neexistuje taká obrana, ktorá by ho dokázala zastaviť," povedal na adresu Ronaldinha holohlavý švédsky útočník Henrik Larsson. Kormidelník Kataláncov Frank Rijkaard nezvykne po jednotlivých stretnutiach vyzdvihovať individuálne výkony, tentoraz však spravil výnimku. "Dnes hral skutočne vynikajúco a jeho gól bol nesmierne dôležitý," skonštatoval holandský kouč.
"Zdolať Chelsea s takým kvalitným trénerom, akým je Jose Mourinho, vždy veľmi poteší. Nepoznám nič lepšie ako víťaziť v takýchto súbojoch," uviedol po zápase Ronaldinho.
Náboj v odvetnom stretnutí zvýšil práve kormidelník anglického majstra Mourinho, ktorý po prvom dueli v Londýne kritizoval výkon rozhodcovskej trojice. Rozporuplný kormidelník aj po odvete spomenul jeden z rozhodujúcich okamihov prvého zápasu. "Ak hovoríme o oboch stretnutiach ako celku, tak najdôležitejším okamihom bolo vylúčenie Del Horna v Londýne. Pokiaľ by sme hrali jedenásti na jedenástich, víťazom by bola Chelsea," povedal Mourinho.
Dramatický súboj videli diváci v Turíne. Domáci Juventus musel doháňať jednogólové manko z Brém (2:3), no Werder prekvapil favorita úspešným zásahom francúzskeho špílmachra Micouda. V 65. min vyrovnal David Trezeguet a dve minúty pred koncom riadneho hracieho času rozhodol o postupe Juventusu šťastným gólom brazílsky defenzívny stredopoliar Emerson. Brankárovi Brém Timovi Wiesemu po centri z pravej strany na hranici jedenástky vypadla lopta z rúk a vracajúci sa Emerson ľahko dokopol loptu do prázdnej brány. Včerajšie štyri duely osemfinále LM sa skončili po uzávierke tohto vydania HN.
LIGA MAJSTROV
Osemfinále, odvety: FC Barcelona -- FC Chelsea 1:1 (0:0), góly:
78. Ronaldinho -- 90.+ Lampard (11 m), prvý zápas 2:1, postupuje FC Barcelona, Juventus Turín -- Werder Brémy 2:1 (0:1), góly: 65. Trezeguet, 87. Emerson -- 13. Micoud, prvý zápas 2:3, postupuje Juventus, FC Villarreal -- Glasgow Rangers 1:1 (0:1), góly: 49. Arruabarrena -- 12. Lövenkrands, prvý zápas 2:2, postupuje FC Villarreal

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
29. september 2024 06:21