StoryEditor

Majeský: Som magnetom problémov

04.05.2005, 00:00

Smoliarom slovenskej výpravy na MS sa stal obranca Ivan Majeský, ktorý sa zranil v úvodnom zápase s Bieloruskom už po dvanástich sekundách na ľade a šampionát sa tak preňho skončil.
Dnes sa v Banskej Bystrici podrobíte artroskopii kolena. Obávate sa tohto zákroku?
- V kariére som už zažil dosť problémov i bolesti, hoci táto bolesť bola naozaj príšerná. Pokiaľ ide o obavy a strach, je to taký čudný pocit plný očakávania, čo povedia lekári. Dúfam, že osud bude ku mne milosrdný a nebudú žiadne komplikácie.
Napríklad?
- Že budem mať roztrhnutý aj predný skrížený väz, nielen bočný. To by znamenalo komplikovanejší zákrok, plastiku a dlhodobejšie liečenie. Ktovie, koľko by som tak musel zostať bez hokeja.
A či by ste sa k nemu vôbec vrátili...
- Azda až také hrozné to nebude. No bol by som rád, keby ma zranenie nepribrzdilo priveľmi v príprave na ďalší ročník.
Zrážka s Bielorusom Kosticynom nevyzerala spočiatku tak hrozne. Čo spôsobilo vaše zranenie?
- Zranenie som si spôsobil následným pádom a nárazom na ľad. Predsa len dosť vážim a všetko sa dialo v rýchlosti, takže to koleno nevydržalo.
Nie prvý raz vám MS unikli, veď pred tromi rokmi ste museli vynechať prípravu na zlatý šampionát po zlomenine ruky. Aj v tomto roku bola vaša príprava sprevádzaná obavami kvôli boľavému chrbtu...
- Niekto hrá roky bez nejakých úrazov, iný je akoby magnetom problémov. Asi patrím do druhej kategórie. Nevyberiem si, taký je hokej...
Nemuseli ste ísť za lekármi do Atlanty , kde ste pred lock outom v NHL pôsobili?
- Môj agent bol v spojení s funkcionármi klubu, ale umožnili mi podrobiť sa artroskopii na Slovensku. Aspoň sa nemusím nikam premiestňovať, čo s poškodenou nohou nie je príjemné a môžem sledovať televízne zápasy z Rakúska.
Takže vhodným medikamentom pre vás budú aspoň výsledky Slovákov.
- To určite, zlepší mi to náladu. Proti Rusom sa ukázalo, aký náročný turnaj nás čaká a koľko skvelých tímov aj hráčov je v Rakúsku. No dúfam, že už sme si vyčerpali kvótu zranených.

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
28. september 2024 21:32