StoryEditor

Musíme hrať ako v Púchove

28.07.2005, 00:00

Ak chcete postúpiť z 1. predkola Pohára UEFA cez tím z Azerbajdžanu FK Baku, tak musíte v domácej odvete streliť minimálne dva góly. Je to v silách žilinského mužstva?
-- Ak v tomto súboji predvedieme taký výkon ako naposledy v ligovom zápase s Púchovom, tak sa o výsledok a postup do ďalšieho kola neobávam.
Určite vás však nečaká ľahký duel. Čo by malo na súpera v odvete platiť?
-- Dôležité bude, aby sme čo najrýchlejšie strelili gól. Mužstvo z Baku k nám určite príde s defenzívnou taktikou. Musíme by od úvodu trpezliví, nesmieme sa bezhlavo hrnúť dopredu. Ak dáme dôležitý prvý gól, tak určite opadne z našej strany napätie a potom môžeme hrať svoju hru.
V úvodnom súboji ste si počas celého stretnutia nevypracovali vážnejšiu šancu. Venovali ste sa pred dnešným zápasom najmä ofenzívnej činnosti?
-- Nacvičovali sme nielen ofenzívnu hru, ale i defenzívnu. Okrem toho, že musíme streliť nejaké góly, bude dôležité udržať si aj čisté konto. Ak totiž dostaneme gól, potom už musíme streliť tri, a to bude ťažké.
V poslednom ligovom súboji ste dvakrát skórovali, dá sa teda povedať, že ste sa konečne strelecky prebudili?
-- Bodaj by ste mali pravdu. V jarnej časti ma prenasledovali zranenia, ale chvalabohu som už v poriadku. Z hernej stránky sa cítim vcelku dobre a pevne verím, že sa strelecky presadím aj v zápase proti Baku.
Bolo by vypadnutie s azerbajdžanským mužstvom obrovským sklamaním?
-- Určite. To si však nikto z tímu nepripúšťa. Všetci sa už na toto stretnutie tešíme, cítiť nervozitu, ale sme pripravení vydať zo seba maximum a postúpiť.
Máte sľúbené za postup nejaké špeciálne prémie?
-- Vedenie klubu už pred úvodným zápasom v Baku vypísalo za postup prémie.

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
29. september 2024 04:26